Teknoloji

OnePlus Concept One’da arka kameralar gizlenecek

oneplus concept one

OnePlus, Concept One adını taşıyan prototipini önümüzdeki hafta CES 2020’de gözler önüne çıkarmaya hazırlanıyor. Şirket, söz konusu prototip ile hâlihazırda üzerinde çalıştığı bazı yeni teknolojileri sergileyecek.

Concept One henüz son kullanıcılarla buluşmaya tamamen hazır bir cihaz değil. Ancak bu durum, OnePlus’ın şimdiden cihaza dair bazı ipuçları vermesine engel teşkil etmiyor. Şirketin bu doğrultuda hazırladığı bir kısa video, dikkat çekici bir kavramı gösteriyor. Videoda Concept One’ın arka kameralarının cam arka panelde gizlenebileceği görülüyor.

OnePlus’tan yapılan açıklamada, Concept One’da gizlenmiş kameraların yanı sıra “renk değiştiren cam” teknolojisinin kullanılacağı belirtildi. Bazı kaynaklar Concept One’ın katlanabilir bir telefon olmasını beklese de, mevcut işaretlerin bu ihtimali aşağıya çektiği söylenebilir.

OnePlus Concept One için uçaklarda kullanılan teknolojilerden yararlanılacak

Wired’ın haberine göre; OnePlus, kameraları gizlemek için sunroof ve uçak pencerelerinde kullanılan teknolojiden yararlanacak. Bu teknoloji sayesinde kameralar, çoğunlukla koyu renk camın arkasında gizlenecek. Kameralar kullanımda olduğunda ise camın tonu bir elektrik sinyaliyle ayarlanacak. Böylelikle kameraların sadece kamera uygulaması açıkken görünmesi mümkün hâle gelecek.

OnePlus’ın kısa vadede Concept One’ı geniş ölçekli olarak üretme gibi bir planı bulunmuyor. Ancak Concept One sayesinde OnePlus’ın gelecekte kullanıcılarına sunacağı özellikler hakkında daha somut fikirler edinilebilir.

İLGİLİ HABERLER