Manşetler

OnePlus 8T tanıtıldı: 65W hızlı şarj, 120Hz Daima Açık ekran

oneplus 8t 8 9 lite

Hakkındaki bilgiler bir süredir etrafta dolaşan ve resmi kanallarla paylaşılan OnePlus 8T sonunda resmiyet kazandı. Akıllı telefonun en önemli özelliği olarak daha önce duyurulan 65W Warp Charge hızlı şarj özelliği öne çıkıyor. Böylelikle telefonun pilini 39 dakika içinde tamamen doldurmak mümkün oluyor. OnePlus’ın verdiği bilgiye göre, telefonun bir günü çıkarması için 15 dakikalık hızlı bir şarj işlemi yeterli oluyor.

Akıllı telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4500 mAh kapasiteli pili sağlıyor. OnePlus 8’de 4300 mAh kapasiteli bir pil bulunuyordu. Telefonun üzerinde güvenli şekilde çalışmasını sağlayan 12 adet sıcaklık sensörü ve şifreleme yongaları yer alıyor. Hem kabloda hem de şarj adaptöründe kullanılan bu sensörlerle sahte aksesuarların kullanımının engellenmesi amaçlanıyor.

Şarj adaptörünün de eski örneklerinden farklı olduğunu belirtmek gerekiyor. Öncelikle adaptörde de USB-C girişinin bulunması dikkat çekiyor. Aynı zamanda USB Power Delivery standardını destekleyen bu adaptör, 45W güç çıkışı da sağlıyor. Kısacası bu adaptörle uyumlu bir dizüstü bilgisayarı, Nintendo Switch’i veya başka cihazları şarj etmek mümkün oluyor. Ancak Power Delivery’nin OnePlus 8T’yi şarj ederken sunduğu maksimum hızın 27W olduğunu belirtmekte fayda var.

OnePlus 8T’nin getirdiği bir diğer büyük yenilik ise ekran. Tıpkı OnePlus 8 Pro’da olduğu gibi, OnePlus 8T’de de 120Hz yenileme hızına sahip bir ekran bulunuyor. 6.55 inç büyüklüğündeki bu ekran, Full HD+ çözünürlük sunuyor. OnePlus, yeni telefonunun ekranının DisplayMate’ten A+ not aldığına da dikkat çekiyor. Ekranın maksimum parlaklık seviyesi 1100 nit. Yapay zekâ 8192 parlaklık seviyesi arasında otomatik geçişi sağlıyor.

8T, OnePlus’ın Daima Açık ekran özelliğine sahip ilk cihazı olma özelliğini de taşıyor. Şirket bunun için 11 farklı deseni ön yüklü olarak sunuyor. Daha fazla kişiselleştirme isteyenler için yapay zekâ galeriden en iyi portre fotoğrafları seçecek ve bu fotoğraflar Daima Açık ekranın arka planı olarak kullanılabilecek. Snapchat ile iş birliğine giden OnePlus, Bitmoji avatarının da Daima Açık ekranda gösterilmesini mümkün kılıyor.

OnePlus 8T Qualcomm Snapdragon 865 işlemciyle geliyor

OnePlus 8T’nin kalbinde Qualcomm Snapdragon 865 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 8 veya 12 GB LPDDR4X RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı içinse 128 ve 256 GB UFS 3.1 seçenekleri sunuluyor. Telefonun soğutma sisteminde ise eskisine kıyasla yüzde 285 daha büyük bir buhar çemberi yer alıyor.

OnePlus 8T, kutusundan Android 11 yüklü olarak çıkacak ilk telefonlardan biri. Android 11’in üzerine bazı dokunuşlar yapan OnePlus, katmanlı tasarıma sahip koyu mod gibi özellikler sunuyor. Varsayılan kamera uygulamasında da bazı değişiklikler yapılmış.

OnePlus 8T’de ana kamera görevini 48 megapiksel çözünürlüklü Sony IMX586 sensör üstleniyor. OnePlus 7T’den farklı olarak 8T’de özel bir zum kamerası bulunmuyor. Bunun için 2x yakınlaştırma yapabilen bir sensör kullanılıyor.

Ana kameraya 16 megapiksel ultra geniş açılı sensör eşlik ediyor. Sistemi 5 megapiksel makro kamera ve 2 megapiksel derinlik sensörü tamamlıyor.

OnePlus 8T’de video için de portre modu sunuluyor. Bunun için yapay zekâ algoritmalarından yararlanılıyor. Yenilenen gece modu da daha parlak renkler ve daha fazla detay getiriyor. Yeni Super Stable modu ise videolar için geliştirilmiş görüntü sabitleme özelliği sunuyor.

OnePlus 8T için Aquamarine Yeşil ve Ay Gümüşü olarak adlandırılan iki renk seçeneği sunuluyor. Yeşil renkte yansımaları dağıtan ve parmak izlerini daha az gösteren bir arka panel kaplaması kullanılıyor. Gümüş renkte ise mat bir kaplama tercih edilmiş.

OnePlus 8T ilk olarak 16 Eylül’de Hindistan’da satışa sunulacak. 20 Eylül’de ise Avrupa, Çin ve Hong Kong’da telefonu satın almak mümkün olacak. ABD’de ise 8T 23 Ekim itibarıyla piyasaya çıkacak. Akıllı telefonun 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanına sahip versiyonu Avrupa’da 600 avro karşılığında satılacak. 12 GB RAM ve 256 GB depolama alanına sahip versiyon içinse 700 avro ödemek gerekecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER