Teknoloji

OnePlus 7 Pro’nin bir özelliği daha tanıtımdan önce ortaya çıktı

oneplus 7 pro

OnePlus, yakında çıkacak telefonu OnePlus 7 Pro ile ilgili detayları açıklamak için 14 Mayıs’taki lansman etkinliğini beklemiyor. Şirketin kurucularından Pete Lau, geçtiği bir tweet ile OnePlus 7 Pro’nun UFS 3.0 flaş depolama desteğine sahip olacağını duyurdu. Bu da cihazı dünyada bu yeni standardı destekleyen ilk cihaz hâline getiriyor.

Samsung Galaxy Fold katlanabilir telefonu da aynı standardı kullanıyor. Ancak bu cihazda yaşanan bazı ekran sorunları, Galaxy Fold’un piyasaya çıkışını geciktiriyor. Bu durumda OnePlus 7 Pro, piyasaya daha önce çıkan ve bu destekle gelen ilk telefonlardan biri niteliğini taşıyacaktır.

Samsung, geçen yılın sonlarında, UFS 3.0’ın, 2.9 GB/s ile selefi UFS 2.1’e göre iki kat daha yüksek bant genişliği sunacağını kaydetmişti. UFS 3.0 modülleri daha az güç tüketiminde de bulunuyor. Bu da kullanıcıların iki kat avantajlı olacağını gösteriyor.

Aynı zamanda OnePlus 7 Pro’nun ekranı 90Hz yenileme hızını destekleyecek. Bu da cihazın çeşitli durumlarda, özellikle oyunlarda daha akıcı ve gerçekçi bir görse deneyim sunacağını dile getiriyor. QHD+ çözünürlüklü ekran HDR10+ desteğine sahip olacak ve stereo hoparlörleri de bulunacak. Bu da telefonun güçlü multimedya deneyimi sunacağını da işaret ediyor.

Suya dayanıklı olacağı da söylenen OnePlus 7 Pro, bir donanım güncellemesinin ötesine geçecek gibi görünüyor. İlerleyen günlerde, lansman zamanı henüz gelmese de, bu cihaz hakkında daha fazlasını görme fırsatı bulacak gibi görünüyoruz.

İLGİLİ HABERLER