Manşetler

Samsung Galaxy Fold’un piyasaya çıkışını erteledi

Galaxy z Fold 2

Samsung ilk katlanabilir akıllı telefonu Galaxy Fold’un piyasaya çıkışını ertelemeye karar verdi. Wall Street Journal‘ın haberine göre Samsung, Galaxy Fold’u ABD’de, en erken gelecek ayın başına kadar piyasaya çıkarmayacak. Samsung da yayınladığı resmi açıklama ile bu durumu doğruladı. Şirket, Galaxy Fold’un çıkışını gerekli testleri ve çalışmaları yapıp iyice emin oluncaya kadar askıya aldı. Yeni çıkış tarihi önümüzdeki haftalarda duyurulacak.

Geçen hafta teknoloji gazetecilerine dağıtılan ürünlerde gözlenen sorunların ardından bu yönde bir karar geldi. Katlanabilir telefonu incelemeye başlayan yazarlar, kısa süre içinde içerideki katlanabilir ekranla ilgili çeşitli sorunlar yaşamaya başlamıştı.

Samsung, Galaxy Fold’u 26 Nisan Cuma günü ABD’de satışa sunmayı planlıyordu. Bu arada şirketin Çin’de düzenlemeyi planladığı etkinlikleri ertelediği haberleri de gelmişti.

Geçen hafta salı günü Galaxy Fold için Türkiye’de de bir etkinlik düzenlemiş, bu cihaz içinde bizim de bulunduğumuz teknoloji gazetecesi ve yazarı gruba gösterilmişti. Samsung Türkiye, Fold’u mayıs ayı içinde ülkemizde ön siparişe sunmayı planlıyordu. ABD’deki durumun muhtemelen cihazın Türkiye’deki piyasaya çıkış takvimini de etkileyecektir.

Samsung’un konuyla ilgili olarak yaptığı resmi açıklamanın Türkçeleştirilmiş hâli aşağıda yer alıyor:

Yakın zamanda tamamen yeni bir mobil ürün kategorisi tanıttık: Katlanabilecek kadar esnek bir ekran oluşturmak için birden fazla yeni teknoloji ve malzeme kullanan bir akıllı telefon. Galaxy Fold’un etrafında oluşan heyecan bize cesaret veriyor.

Pek çok inceleme yazarı, gördüğü büyük potansiyeli bizimle paylaştığı halde, bazıları da cihazın mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sağlayabilmesi için daha fazla iyileştirmeye ihtiyacı olduğunu gösterdi.

Bu geri bildirimi tam olarak değerlendirmek ve daha fazla dahili test yapmak için, Galaxy Fold’un çıkışını geciktirmeye karar verdik. Önümüzdeki haftalarda çıkış tarihini duyurmayı planlıyoruz.

Ekranda bildirilen konuların incelenmesinden elde edilen ilk bulgular, menteşenin üst ve alt kısımlarındaki açıkta kalan alanlar üzerindeki etkiyle ilişkili olabileceklerini göstermiştir. Ayrıca cihazın içinde bulunan maddelerin ekran performansını etkilediği bir örnekle de karşılaşıldı.

Ekran korumasını güçlendirmek için önlemler alacağız. Müşterilerimizin Galaxy Fold’dan en iyi şekilde yararlanabilmeleri için koruyucu tabaka içeren ekranın bakımı ve kullanımı hakkındaki rehberliği de artıracağız.

Müşterilerimizin bize duydukları güvene değer veriyoruz ve her zaman önceliğimiz onlar. Samsung, sektörü ileriye taşımak için müşterilerle ve ortaklarla yakın çalışmayı taahhüt eder. Sabır ve anlayışları için onlara teşekkür etmek istiyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER