Teknoloji

Samsung Galaxy Fold’un Çin’deki lansmanını erteledi

galaxy fold 2
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung’un yakında çıkacak akıllı telefonu Galaxy Fold’un Çin’deki lansmanını ertelediği söyleniyor. SamMobile‘ın konuyla ilgili kaynaklara dayandırarak verdiği habere göre, gecikmenin resmi nedeni etkinliğin düzenleneceği mekanla ilgili olarak yaşanan bir sorun. Ancak lansmanla ilgili diğer aktivitelerin de geciktirildiği ya da iptal edildiği belirtiliyor.

Engadget’ın Çin versiyonunun genel yayın yönetmeni olan Richard Lai de, Twitter hesabı üzerinden geçtiği bilgide Hong Kong ve Şanghay’da salı ve çarşamba günü düzenlenmesi planlanan etkinliklerin ertelendiğini kaydetti.

Bu gelişme tam da ABD’deki teknoloji gazetecilerinden gelen, kendilerine test için verilen Galaxy Fold örneklerinin bozulduğu şeklindeki şikayetlerin ardından geldi. Menteşeyle ile ilgili sorunlardan bozulan ekranlara, koruyucu katmanın ekrandan yanlışlıkla soyulmasına kadar farklı şikayetlerden söz ediliyor.

Samsung, bu gelişmelerin ardından yaptığı açıklamalarla sorun yaşanan cihazların hepsinin araştırılacağını kaydetti. Buna rağmen şirket, telefonu 26 Nisan’da ABD’de satışa çıkarma planından vazgeçmiyor.

Samsung’un birinci nesil katlanabilir telefonunun gidecek çok yolu var gibi görünüyor. 1980 dolarlık yurt dışı satış fiyatına sahip olan bu cihaz piyasaya çıkacak ilk yüksek profilli akıllı telefon olma özelliğini taşıyor. Cihazın kullanılmaya başladıktan sadece 1-2 gün sonra sorunların yaşanması kafalarda büyük soru işaretleri oluşturmuştur.

İLGİLİ HABERLER