Manşetler

OnePlus 7 Pro IP sertifikası olmaksızın suya dayanacak – Video

OnePlus yayınladığı bir tanıtım videosuyla gelecek nesil amiral gemisi telefonunu bir kova suya düşerken gösterdi. Ekranda ise “Telefonlar için suya dayanıklılık kriteri sizin için masraf demektir.” şeklinde Türkçeleştirebileceğimiz bir mesaj yer alıyor. “Bunun yerine sizin için daha ucuz bir şey aldık.” mesajı da onu takip ediyor. Bu tanıtım videosu beklenen OnePlus 7 Pro modelinin belirli bir seviyede suya dayanıklılığa sahip olacağını gösteriyor. Ne var ki, şirket standart IP sertifikasyon sürecini takip etmiyor gibi görünüyor.

Videonun sonlarında birkaç kısa karede “Suya dayanıklılık en iyi test koşullarında sağlanmıştır. OnePlus suya veya sıvıya dayanıklılık ile ilgili garanti sunmaz.” şeklinde bir mesaj yer alıyor. IP67 veya IP68 sertifikasına sahip olan telefonların üreticilerinin de belirttiği gibi OnePlus, sudan oluşabilecek zararın standart garanti ile karşılanmadığını not ediyor.

OnePlus fanatikleri, fiyatları her yıl artan OnePlus akıllı telefonlarının bunun karşılığında Samsung, Apple, LG ve diğer markaların telefonlarının sahip olduğu suya dayanıklılık özelliğinin sunulmasını bekliyor. Ancak bu kitle, bunun yerine kafalarını daha da karıştıracak bir videoyla karşılaştı. OnePlus’ın kurucularından Carl Pei, videoyla ilgili olarak bir blog yazısı yayınladı.

Pei yazısında, “Bir IP derecesinin, telefonun kabiliyetini kanıtlamanın en kolay yolu olacağını biliyoruz, ancak sertifikasyon, gerçek deneyiminiz üzerine odaklanmamıza yardımcı olmuyor, bu yüzden size gerçek hayatınızda size daha güçlü bir şekilde yardımcı olabilecek suya dayanıklılık kalitemizi göstermek için bu doğrudan mesaj veren ve çekici videoyu oluşturduk.” dedi. OnePlus’ın tasarımını iyileştirmeyi ve kullanıcıların en sonunda suya dayanıklılık kalitesini deneyimleyebileceklerinden emin olunacak testleri yapmayı hiçbir zaman bırakmadığını da öne sürdü. Aslına bakarsanız, geçmişte de OnePlus telefonlarının sıvı dökülmelerine veya batmalarına karşı herhangi bir sorun yaşamadan dayandığını görmüştük.

oneplus 7 pro

Ne var ki, Pei yazısını bitirirken OnePlus’ın müşterilerinden kendisinin oluşturduğu etkileyici videoyu yeniden oluşturmalarını istemediğini de hatırlattı. “Bir kova meydan okuması değil ve sizin OnePlus 7 Pro’nuzu bir kovaya atarak bunu denemenizi istemiyoruz. Cihazlarına IP sertifikası alan diğer akıllı telefon markaları gibi, bizim garantimiz de su zararını karşılamıyor.”

Anlayacağınız o ki, her ne kadar IP sertifikasına sahip olmayacak olsa da, OnePlus 7 Pro suya dayanıklı bir telefon olacak. Yani bu telefonun sahiplerinin kazara sıvı dökülmelerinden veya suya düşmelerden endişe etmeleri gerekmeyecek.

OnePlus 7 Pro, 14 Mayıs tarihinde tanıtılacak. Bu arada bir sonraki nesil modelde, yani OnePlus 7T Pro’da IP sertifikasını da görebiliriz. Çünkü Pei, “Tüm bu olanlar, gelecekteki cihazlarımızda IP sınıflandırmasını düşünmediğimiz anlamına gelmiyor.” ifadesini de kullandı.

İLGİLİ HABERLER