Teknoloji

OnePlus 6T Rusya’dan onay aldı

oneplus 6
oneplus 6t
OnePlus 6

OnePlus 6T ile ilgili ilk somut dedikodular geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkmıştı. Bu dedikodularda akıllı telefonun ABD’de T-Mobile tarafından satılacağı öne sürülmüştü. 6T’nin varlığına ve bu yıl içinde piyasaya sunulacağına dair ilk somut işaret ise Rusya’dan geldi.

OnePlus A6013 model numarasını taşıyan telefon, Avrasya Ekonomik Komisyonu (EEC) tarafından onaylandı. Bu telefonun 6T olacağı düşünülürken, belgelerde telefonla ilgili herhangi bir teknik detay verilmiyor.

OnePlus 6T’nin ABD satış fiyatının 550 dolar civarında olacağı daha önce iddia edilmişti. Söz konusu meblağ, OnePlus 6’nın ABD’deki satış fiyatının 20 dolar üstüne tekabül ediyor. OnePlus 6T’nin kalbinde Qualcomm Snapdragon 845 yonga setinin bulunması ve bu yonga setine 6 veya 8 GB RAM’in eşlik etmesi bekleniyor.

OnePlus’ın yeni amiral gemisinin Oppo’nun en son üst sınıf telefonlarından çok sayıda özellik alması bekleniyor. Oppo, OnePlus’ın sahibi olduğu için bu duruma şaşırmamak gerekiyor. OnePlus 6T’de 6.4 inç AMOLED ekranın, 12 ve 20 megapiksel çözünürlüklü lenslerden oluşan bir arka kamera modülünün ve 25 megapiksel çözünürlüklü ön kameranın bulunması bekleniyor. Söz konusu özellikler, kısa süre önce duyurulan Oppo R17 Pro’da da mevcut. Ancak Oppo R17 Pro’nun kalbinde Qualcomm Snapdragon 710 yonga setinin bulunması bekleniyor.

OnePlus 6T ile ilgili yeni detayların önümüzdeki haftalarda gün yüzüne çıkması öngörülüyor. Akıllı telefonun ne zaman resmiyet kazanacağı konusunda ise şimdilik bir işaret gelmiş değil.

İLGİLİ HABERLER