Teknoloji

OnePlus 3 TENAA belgelerinde detaylı biçimde boy gösterdi

oneplus 3OnePlus 3, son zamanların en merakla beklenen akıllı telefonları arasında yer alıyor. Bu beklentiler, akıllı telefona dair dedikoduların da artmasına neden oluyor. Ancak Çin’in telekomünikasyon cihazlarına sertifika veren kurumu TENAA’dan sızan belgeler akıllı telefonun hem tasarımının hem de teknik özelliklerinin tüm detaylarıyla ortaya çıkmasını sağladı.

OnePlus’ın 14 Haziranda tanıtılması beklenen akıllı telefonun metal bir tasarıma sahip olacağı fotoğraflarda dikkat çeken ilk unsur oluyor. Cihaz, görüntü itibarıyla HTC’nin akıllı telefonlarını da hatırlatıyor.

Akıllı telefonun teknik özelliklerine dair detaylar da TENAA belgeleriyle gün yüzüne çıkıyor. Cihazda 1080p çözünürlüğünde 5.5 inç ekran bulunacağı belirtiliyor. Qualcomm Snapdragon 820 işlemciye ise 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanının eşlik edeceği görülüyor.

16 megapiksel arka kamerayı, 8 megapiksel ön kamera tamamlıyor. 3000 mAh kapasiteli pile sahip olduğu söylenen cihazın kutusundan Android 6.0.1 Marshmallow işletim sistemiyle çıkacağı belirtiliyor.

Akıllı telefonun 14 Haziranda sanal gerçeklik başlıklarıyla da izlenebilecek bir etkinlikle tanıtılması bekleniyor. Cihazın fiyatı konusunda ise henüz somut bir bilgi bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER