Teknoloji

OnePlus 3 ve 3T için Android Oreo güncellemesi dağıtıma çıktı

oneplus 3Android Oreo ile buluşan telefonlar grubuna iki üye daha katıldı. OnePlus’ın geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü OnePlus 3 ve OnePlus 3T için hazırlanan Android Oreo güncellemesi dağıtıma çıktı.

OnePlus’ın 2017’de tanıttığı OnePlus 5 ve OnePlus 5T için henüz Android Oreo güncellemesinin betası bile duyurulmuş değil. Önceliği 2016 model telefonlarına vermiş gibi görünen OnePlus’ın 3 ve 3T için Android Oreo dağıtımını tamamladıktan sonra 5 ve 5T için çalışmaya başlaması bekleniyor.

OnePlus güncellemeyi kullanıcılarına havadan ulaştırıyor. OxygenOS 5.0’ı da kullanıcılara sunan paketin değişiklik listesi ise biraz kafa karıştırıyor. “Android O’ya geçiş yap” başlığı altında sunulan yeniliklerin büyük kısmı perde arkasını ilgilendiriyor. Bu yeniliklerin çoğunluğunun daha önce yayınlanan açık beta sürümlerinde duyurulduğunu da ayrıca belirtmek gerekiyor. Resim içinde Resim, Otomatik doldurma ve Akıllı Seçim gibi bazı yeniliklerden ise yine isimleriyle bahsediliyor. OnePlus’ın sunduğu son betada ekim ayında yayınlanan güvenlik güncellemesinin parçaları bulunsa da, ana versiyonda sadece eylül ayının güvenlik yamaları yer alıyor.

OnePlus güncelleme paketinde Android Oreo’yla birlikte Oxygen OS 5.0’a da yer veriyor. Dolayısıyla kullanıcılara şirkete özgü başka yenilikler de sunuluyor. Uygulama Başlatıcısı’ında yapılan değişiklikler, yeni bir tasarım ve bir uygulamanın iki farklı kopyasını aynı anda çalıştırabilen Paralel Uygulamalar özelliği, Oxygen OS 5.0’ın getirdikleri arasında bulunuyor.

OnePlus 3 ve 3T bir daha güncelleme almayacak

Android Oreo güncellemesi, OnePlus 3 ve OnePlus 3T için yolun sonu anlamına geliyor. OnePlus daha önce kullanıcılarına iki adet Android güncellemesi sözü vermişti. Oreo ile OnePlus 3 ve 3T için bu söz tamamlanmış oluyor.

İLGİLİ HABERLER