Teknoloji

Birleştirilmiş OneNote uygulaması için testler başladı, işte başlıca yenilikler

onenote
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, OneNote uygulaması için gelecek yeni tasarımı test etmeye başladı. Yazılım üreticisi, görsel güncellemenin ilk işaretlerini geçen yıl vermişti ve OneNote ile Windows 10 için OneNote uygulamalarını tek bir uygulama altında birleştireceğini açıklamıştı. Beta test kullanıcıları artık uygulamanın geleneksel masaüstü sürümünün bir parçası olarak bazı yeni tasarım değişikliklerine erişebiliyor.

Tasarım değişiklikleri, OneNote’un Windows 11 görsel unsurlarının geri kalanıyla daha sorunsuz bir şekilde uyum sağlamasına olanak tanıyacaktır. Gezinti bölmeleri ve tam ekran modu güncelleniyor. Sayfa listesi, bölüm sekmeleri ve not defteri açılır menüsü de farklı görünüyor. Microsoft, genel uygulama penceresi için Windows 11 temasında ve masaüstü duvar kağıdında kullanılan Mika efektini kullanıyor.

Tüm değişiklikler, yuvarlatılmış köşeler ve güncellenmiş animasyonlarla daha modern bir görünüm oluşturuyor. Office’in geri kalanıyla eşleşen ve okunmamış değişiklikleri olan sayfaları görmeyi kolaylaştıran yeni bir okunmamış göstergesi de var. Ayrıca OneNote, şeridi tamamen gizleme ve tam boyuttaki bir şeridi kullanma arasında bir şey olaraka nitelendirebileceğimiz, isteğe bağlı basitleştirilmiş bir şerit de kazanıyor.

onenote

Dijital mürekkep araçlarıyla not almak için OneNote’u kullanmayı sevenler için en son sürüm Word, Excel ve PowerPoint’e benzer araçlar içeren güncellenmiş bir çizim sekmesi de kazanıyor. Çizimden şekle, Cetvel ve Mürekkepten metne gibi özelliklerin tümü bu güncellenmiş sekmede mevcuttur. Ayrıca yeni uygulama Surface Slim Pen 2’yi ve kalemin kağıt üzerindeki hissini taklit eden dokunsal işaretleri de destekliyor. Ayrıca Microsoft, kalemle kullanımın ön planda olduğu bir deneyime dönüştüren, mürekkeple çizimi yeniden oynatma ve yeni bir kalem odak görünümü eklemeyi planlıyor.

onenote

OneNote için sayfa sıralama geliyor

Sayfa sıralama da gelecek özellikler arasında yer alıyor. Bu, kullanıcıların sayfaları oluşturulma tarihine, değiştirilme tarihine veya alfabetik olarak sıralamalarına olanak tanıyacak. Windows Kamera uygulamasından yeni bir paylaşım deneyimi ve resim ekleme özelliği şu anda test kullanıcıları için mevcut ve değişikliklerin geri kalanı yakında gelecek.

Microsoft, Windows 10 için dokunmatik özellikli uygulamanın temel özelliklerini ana birleşik uygulamaya getirme planlarıyla bundan böyle ana masaüstü uygulamasını güncellemeye odaklanıyor. Bu çalışmanın ne zaman tamamlanacağı konusunda kesin bir takvim yok, bu nedenle Windows 10 için OneNote uygulamasının bir süre ortalıkta durmasını bekliyoruz.

İLGİLİ HABERLER