Teknoloji

OneDrive için Arm tabanlı Windows ve Mac uyumlu yeni sürüm yolda

microsoft one drive

Microsoft, bulut tabanlı depolama hizmeti OneDrive için Windows Arm ve Apple’ın M1 işlemcili Mac bilgisayarlarına uyumlu bir eşitleme uygulaması yayınladı.

Güncellenen OneDrive uygulamasının genel önizlemesi, hem Windows on Arm hem de macOS için isteğe bağlı olarak indirilebiliyor ve uygulamanın bu cihazlarda yerel olarak çalışmasına olanak tanıyor.

OneDrive, artık Arm tabanlı işlemcili Windows PC’lerde öykünülmüş olarak çalıştırılmayacağından, bu yeni sürümle birlikte, eşitleme uygulamasının performansı iyileşecektir. 64-bit’e geçiş, çok sayıda veya büyük dosyaya sahip kullanıcılar için de yararlı olacaktır.

Microsoft’un Apple’ın M1 Mac’leri ve Windows Arm için bulut depolama desteği, Dropbox’ın kendi yerel uygulamasını test ettiğini açıklamasından sonra geldi. Dropbox şu anda Apple’ın M1 Mac’lerinde Rosetta aracılığıyla destekleniyor, ancak gelecek yıl güncellenmiş bir uygulama geliyor. Bir Dropbox temsilcisi, 9to5Mac’e yaptığı açıklamada, “Şu anda test ettiğimiz ve 2022’nin ilk yarısında yayınlamayı taahhüt ettiğimiz yerel Apple M1 desteği için dahili bir yapımız var.” dedi.

Microsoft, Arm önizlemesi için kesin bir yayın tarihi vermedi, ancak ilgilenen herkes OneDrive ayarları içinde bulunan Hakkında bölümünden “OneDrive Insider ön izleme güncellemelerini çıkmadan önce al” seçeneğini etkinleştirerek bunu edinebilir.

İLGİLİ HABERLER