Teknoloji

Omate x Nanoblock: Omate ve Nanoblock’tan çocuklara özel akıllı saat

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

omate x nanoblockAkıllı saat üreticisi Omate, oyuncak üreticisi Nanoblock ile birlikte çocuklara özel bir akıllı saat geliştirdi. Omate X Nanoblock adını taşıyan akıllı saat, kayışının üzerindeki renkli ve küçük bloklarıyla oldukça sevimli görünüyor. Akıllı saatin üzerinde bir özçekim kamerası da bulunuyor. Ancak bütün bu sevimlilik, çocukların akıllı saat kullanımına dair itirazları ve soru işaretleri ortadan kaldırmıyor.

Almanya’nın telekomünikasyon kurulu Bundesnetzagentur, 2017’nin sonlarında çocuklara yönelik akıllı saatleri yasaklamış ve ebeveynlere söz konusu saatleri yok etmelerini tavsiye etmişti. Kurum, bu kararı özellikle saatlerdeki yerleşik mikrofonlar nedeniyle almıştı. Avrupa Tüketici Hakları Organizasyonu (BEUC) ise daha önce akıllı saatlerin çocuklara yönelik bir tehdit olduğunu açıklamıştı. BEUC, GPS destekli akıllı saatlerin korsanlar tarafından ele geçirebileceğini ve saldırganların da çocukların konumunu öğrenebileceğini veya farklı biçimde gösterebileceğini belirtmişti.

Omate tarafından yapılan açıklamada, yeni akıllı saatin GPS, hücresel şebeke ve Wi-Fi bağlantı noktalarının yardımıyla doğru konuma ulaşabildiği ifade edildi. Şirket konum, mesajlaşma ve video arama verilerinin özel bir sanal ağ (VPN) üzerinden uçtan uca şifrelendiğinin de altını çizdi.

Omate x Nanoblock 179 dolar karşılığında satılacak

Omate’in kurucusu ve CEO’su Laurent Le Pen, Medium üzerinden yaptığı açıklamada yeni akıllı saatlerinde ebeveynlere saatin mikrofonunu uzaktan açma iznini vermediklerinin altını çizdi. Bundesnetzagentur tarafından alınan kararın merkezinde saatlerdeki mikrofonun uzaktan açılabilmesi yer alıyordu. Omate X Nanoblock, haziran ayında raflardaki yerini alacak. Saatin fiyat etiketinde 179 dolar yazacak.

İLGİLİ HABERLER