Teknoloji

Apple OLED ekranlı iPad Pro ve daha büyük ekranlı iPad Air’i 2024’ün başlarında tanıtacak

oled ipad pro

Apple iPad ailesinde uzun süredir beklenen değişiklikleri 2024’te hayata geçirecek gibi görünüyor. Bloomberg’de Mark Gurman’ın imzasıyla yayınlanan habere göre, OLED iPad Pro ve mevcut modele kıyasla daha büyük ekrana sahip olan iPad Air önümüzdeki yıl gözler önüne çıkacak. Bu iddia daha önce de gündeme gelmişti. Şirketin M3 işlemcili MacBook Air’i de 2024’te kullanıcılarla buluşturması bekleniyor. M3 daha önce 14 inç MacBook Pro ve iMac ile kendisini göstermişti.

Yeni iPad Air’de 10.9 inçlik modelin yanına 12.9 inçlik bir modelin daha ekleneceği ve böylelikle iPad Air serisinin iPad Pro’ya daha çok yaklaşacağı belirtiliyor. Gurman kesin bir tarih vermezken, yeni cihazların “2024’ün başlarında” geleceğini belirtti ve Apple’ın her iki ürünün de satışların mevcut gidişatını tersine çevirmeyi hedeflediğini dile getirdi.

Gurman’ın verdiği bilgiye göre, şirket aynı zamanda Apple Pencil’in yeni versiyonunu piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Pencil’in ana serinin üçüncü üyesi olacağını belirten Gurman, kalemin beş yıl önce çıkan versiyona yakın bir yerde duracağının sinyalini veriyor. Apple kısa süre önce Apple Pencil’in daha uygun fiyatlı bir versiyonunu duyurmuş, ancak bu versiyonu en ucuz iPad’iyle uyumlu yapmamıştı. iPad için yeni Magic Keyboard’un tanıtılması da beklentiler arasında yer alıyor.

OLED iPad Pro başka değişimlere de öncülük edebilir

Gurman daha önce 2024’te çıkacak yeni iPad Pro ile birlikte 2018’de hayata geçirdiği düz kenarlı tasarım dilinde değişikliğe gideceği öngörüsünü de paylaşmıştı. Apple, bu tasarımı son olarak onuncu nesil iPad’e kadar götürmüştü. Kısacası OLED iPad Pro modelleri ekran paneli dışında başka şeylere de öncülük edecek.

İLGİLİ HABERLER