Teknoloji

Oculus Rift oda ölçeğinde takip özelliğine kavuştu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

oculus riftDaha kapsayıcı bir sanal gerçeklik deneyimi yaşamak isteyen Oculus Rift sahipleri, bu isteklerinin gerçekleşmesini sağlayacak önemli bir özelliğe kavuşuyor. Sanal gerçeklik başlığı için yayınlanan son güncelleme, oda ölçeğinde takip özelliğini beraberinde getiriyor.

Oda ölçeğinde takip özelliği, bir süredir beta versiyonuyla test ediliyordu. Test süreci, Oculus Touch kontrol cihazlarının geçtiğimiz yılın sonunda piyasaya sürülmesiyle başlamıştı. Ancak beta sürecinin sonunda özelliğin tüm kullanıcılara ulaştırılması konusunda bir garanti verilmemişti.

Ancak yayınlanan son güncellemeyle birlikte özelliğin varlığına ilişkin soru işaretleri ortadan kalktı. Yazılım güncellemesi için yapılan açıklamada, üç sensörle 360 derece takip özelliğinin otururken, ayakta ve oda ölçeğinde takip modlarında geçerli olduğu belirtildi.

Bu özellikten yararlanmak için üç sensöre sahip olmanın gerektiğinin altını çizmekte fayda var. İki sensörle takip özelliğinin ise hâlâ beta aşamasında olduğu söyleniyor.

Oculus Rift HTC Vive ile arasındaki önemli farklardan birini kapatıyor

Oda ölçeğinde takip özelliğiyle birlikte Oculus Rift, en büyük rakibi HTC Vive ile arasındaki önemli farklardan birini kapatmış oluyor. HTC Vive, Rift’ten farklı olarak iki sensörle oda ölçeğinde takip gerçekleştirebiliyor.

İLGİLİ HABERLER