Manşetler

Oculus Rift S daha yüksek çözünürlükle geliyor

oculus rift s
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Oculus, 2019 Oyun Geliştiricileri Konferansı’nda (GDC 2019) Rift sanal gerçeklik başlığının ilkbaharda piyasaya çıkacak yenilenmiş versiyonunu duyurdu. Rift S adını taşıyan başlık, yurt dışında 399 dolar karşılığında satılacak. Bu da orijinal Rift’e kıyasla 50 dolarlık bir fiyat artışı anlamına geliyor. Selefinden daha yüksek çözünürlük sunacak olan Oculus Rift S, Quest ve Go modellerindeki entegre ses sistemini de barındırıyor.

Rift S’te OLED ekranların yerini Oculus Go’da da kullanılan LCD paneller alıyor. Bu da çözünürlüğü 1080 x 1200 pikselden 1280 x 1440 piksele çıkarıyor. Ancak yenileme oranı 90 Hz’den 80 Hz’e iniyor. Rift S’te görüş alanı da selefi Rift’e kıyasla biraz daha genişliyor.

Oculus Rift S için Lenovo ile birlikte çalıştı

Tıpkı Quest gibi, Rift S de Touch kontrol cihazıyla birlikte geliyor. Kulak üstü kulaklıkların yerini ise kulağa yakın kulaklıklar alıyor. Kullanıcıların diledikleri takdirde sanal gerçeklik başlığına kendi kulaklıklarını takabildiklerini belirtmekte fayda var. Beş adet takip kamerası barındıran Rift S, Passthrough+ adını taşıyan özelliğiyle kullanıcılarına başlığı çıkarmadan etraflarındakilere bakabilme imkânını da sunuyor.

Oculus Rift S için Lenovo ile birlikte çalıştı. Lenovo özellikle tasarım konusunda Oculus’a yardımcı oldu. Oculus’tan yapılan açıklamada, yeni tasarımın konforu arttığı, daha iyi bir ağırlık dağılımı sağladığı ve ışık engellemesini biraz daha geliştirdiği, tek kablolu sistemin de dağınıklığı hatırı sayılır ölçüde azalttığı belirtildi.

İLGİLİ HABERLER