Teknoloji

HTC Viveport VR mağazasının kapılarını Oculus Rift sahiplerine açıyor

htc viveport

htc viveport vrHTC Viveport VR mağazasına 4 Eylül’den itibaren Oculus Rift sanal gerçeklik başlıklarının kullanıcıları da erişilebilecek. Söz konusu erişim, HTC’nin sanal gerçeklik platformu için kurduğu abonelik servisini de kapasayacak.

Pek çok sanal gerçeklik oyunu hem HTC’nin hem de Oculus’un sanal gerçeklik başlıklarıyla oynanabiliyor. HTC’nin çevrimiçi mağazasına şirketin ürettiği HTC Vive ve Vive Pro başlıkları üzerinden erişildiğinde kullanıcıların karşısına yaklaşık 500 oyun çıkıyor. HTC Viveport VR mağazasına oyun ve uygulama sunan geliştiricilerin Oculus Rift desteği için ayrıca onay vermesi gerekiyor. Bu da ilk etapta Viveport VR’ın tüm katalogunun Oculus Rift sahiplerine açık olmayacağı anlamına geliyor.

HTC’nin çevrimiçi abonelik servisi ise ayda 8.99 dolar karşılığında abonelerine beş VR oyununa veya uygulamasına aynı anda erişim imkanı sağlıyor. Kullanıcılar kiraladıkları beş parçadan birini geri vererek yerine yeni bir oyun veya uygulamaya erişebiliyor. Böylelikle kullanıcıların bir oyunu satın almadan önce denemesi mümkün hâle geliyor.

HTC Viveport VR mağazasının kapılarının Oculus Rift sahiplerine açılmasını değerlendiren Viveport başkanı Rikard Steiber şu ifadeleri kullandı: “Şirket olarak bu kararı hem VR içerik geliştiricileri hem de kullanıcıları aldık. Oculus Rift desteğinin eklenmesiyle Viveport geliştiricileri için potansiyel kullanıcı tabanını iki kat büyüttük.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER