Teknoloji

Oculus Rift’in tamamlanmış versiyonu geliştiricilere dağıtılıyor

facebook oculus rift

oculus rift

Oculus, sanal gerçeklik başlığı Rift’in tamamlanmış versiyonunun geliştiricilere dağıtımına başladığını açıkladı. Şirket, sanal gerçeklik başlığıyla birlikte yazılım geliştirme kitinin 1.0 sürümünün dağıtımını da gerçekleştiriyor.

Oculus’tan yapılan açıklamada, Rift Yazılım Geliştirme Kiti 1.0’ın nihai müşteri sürümünde bulunan özelliklerle bağlantılı olduğu ve yazılımcılara uygulamalarıyla ilgili son dokunuşları gerçekleştirme fırsatını tanıdığı belirtildi. Oculus, ürünün çıkışına kadar yazılımcılara Rift’in nihai versiyonunu ulaştırmayı sürdüreceğinin de sözünü verdi.

Oculus Rift sanal gerçeklik başlığının piyasaya çıkışı konusunda verilen sözlerin büyük çoğunluğu tutulmuş durumda. Belirlediği çıkış takvimine uyabilecek gibi gözüken şirket, Rift’i önümüzdeki nisan ayından önce 350 doların üstünde bir fiyatla piyasaya sürmeyi planlıyor.

Facebook’un sahibi olduğu Oculus, günümüzde sanal gerçeklik teknolojisinden bahsedildiğinde akıllara gelen ilk isimlerden biri konumunda. Samsung’a sanal gerçeklik teknolojisinin gelişiminde önemli bir destek sunan şirket, uzun soluklu geliştirme sürecinin tamamlanmasıyla birlikte çıkış için gün saymaya başladı. Oculus’un piyasaya çıkışıyla birlikte göstereceği satış performansı, sanal gerçeklik pazarının önümüzdeki dönemde gideceği istikametin ve alacağı şeklin belirlenmesi açısından büyük önem taşıyor.

Oculus Rift HTC Vive ile rekabete girecek

PC ile birlikte işleyen Oculus Rift’in en büyük rakiplerinden biri ise HTC ve Valve’ın birlikte geliştirdiği Vive VR olacak. Piyasaya çıkışı sürekli olarak geciken Vive VR için HTC’den Cher Wang, “çok çok büyük bir teknolojik atılım” sözü veriyor.

İLGİLİ HABERLER