Teknoloji

Oculus GDC 2019 etkinliğinde yeni oyun ve cihazları sergileyecek

oculus gdc 2019

Oculus Quest yakında satışa sunulacak. Ancak şirketin heybesinde sergileyecek daha pek çok şey var gibi görünüyor. 2019 Oyun Geliştiricileri Konferansı (GDC 2019) da bunun için uygun bir sahne olacağa benziyor. Oculus GDC 2019 kapsamında düzenleyeceği etkinlikte yeni duyurular yapmaya hazırlanıyor.

Şirket, konferansa katılacak geliştiricilere ve oyunculara Qculus Quest’i daha yakından tanıma imkânı sunacak. Ancak aynı zamanda da yeni demolar sergileyecek. Oyunların dışında yeni donanımların da GDC 2019 etkinliğinde gözler önüne çıkması bekleniyor. UploadVR sitesinde yer alan habere göre, bu ürünlerden birisi de yeni Oculus Rift S sanal gerçeklik başlığı olacak.

Yeni Oculus Rift S’in orta segmentte konumlanan bir ürün olması bekleniyor. Başlığın tıpkı Oculus Quest gibi iç-dış bir takip özelliği taşıyacağı söyleniyor. Kablolu cihazın harici sensörlere ihtiyaç duymayacağı ve sistemin üst sınıf oyunlarda yine sistemin gücünü kullanmayı sürdürmeyeceği de mevcut bilgiler arasında bulunuyor. Etkinlikte Oculus Rift için hazırlanan sanal gerçeklik oyunlarının daha önce görülmeyen demolarının sergileneceği de belirtiliyor.

Oculus’un başındaki isim olan Facebook‘un artırılmış ve sanal gerçeklikten sorumlu başkan yardımcısı Hugo Barra, Twitter hesabı aracılığıyla yaptığı açıklamada heyecan verici duyuruları yapmak için sabırsızlandıklarını dile getirdi.

Oculus GDC 2019 kapsamında düzenleyeceği etkinlikte Oculus Quest oyunlarının demolarını da sergileyecek. Etkinlik Türkiye saatiyle 18:00’da başlayacak.

İLGİLİ HABERLER