Teknoloji

Oculus Quest 2 satış sayısı için açıklama Qualcomm’dan geldi

meta quest 2

Qualcomm CEO’su Cristiano Amon, şirketinin yatırımcı etkinliğinde yaptığı konuşmada Meta’nın şimdiye kadar 10 milyon Oculus Quest 2 başlığı sattığını açıkladı. Bu açıklama, geçtiğimiz yılın ekim ayında satışa sunulan sanal gerçeklik başlığıyla ilgili en net bilgi olma özelliğini taşıyor.

Amon, Qualcomm’un teknolojilerinin artırılmış ve sanal gerçeklik teknolojileri için önemini “Bizim teknolojilerimiz metaverse’e giriş bileti” ifadesini kullandı.

Konuyla ilgili açıklama doğrudan Meta’dan gelmese de, Quest 2’nin kalbinde Qualcomm’un Snapdragon XR2 işlemcisinin bulunması nedeniyle Qualcomm’un da doğru sayılara sahip olduğu düşünülüyor. Ancak Qualcımm’dan daha sonra yapılan açıklamada, 10 milyon sayısının üçüncü taraflardan gelen bilgilere göre hazırlanan analizlerle elde edildiği belirtildi.

Quest 2 satışlarıyla ilgili en son bilgi, geçtiğimiz yaz Meta’nın 4 milyon başlığı geri çağırmasıyla ortaya çıkmıştı. Birkaç ay sonra 10 milyon satış rakamına ulaşılmasının Meta için önemli bir başarı olduğu söylenebilir.

Oculus Quest 2 satışlarının 10 milyona ulaşması, Meta açısından farklı bir öneme sahip. Şirketin CEO’su Mark Zuckerberg, 2019’da orijinal Quest’in tanıtımı sırasında yaptığı konuşmada 10 milyon başlık satışıyla sanal gerçeklik ekosisteminin uçuşa geçebileceğini belirtmişti. Meta’nın artırılmış ve sanal gerçeklikten sorumlu başkan yardımcısı Andrew Bosworth de yaz aylarında verdiği bir röportajda 10 milyon hedefine beklenenden erken ulaşabileceklerini dile getirmişti.

İLGİLİ HABERLER