Eğlence

Meta’dan üç Oculus oyunu için sürpriz karar

meta oculus

Meta Oculus Rift ve Quest sanal gerçeklik başlıklarında sunduğu Dead and Buried, Dead and Buried II ve Bogo isimli oyunların fişini net bir açıklama yapmadan çekme kararı aldı. Şirket daha önce Echo VR için de benzer bir adım atmıştı.

Meta’dan kullanıcılara konuyla ilgili olarak gönderilen bilgilendirme mesajında şu ifadeler yer alıyor: “Dead and Buried’in 15 Mart 2024 Cuma gününden itibaren artık desteklenmeyeceğini bildirmek için size ulaşıyoruz. Rift, Rift S veya Quest’inizde Dead and Buried’de hayaletleri ve diğer yaratıkları avlamaya 15 Mart’ta (Pasifik Zaman Dilimi’ne göre) 23.59’a kadar devam edebilirsiniz.

UploadVR ve Road to VR sitelerinde çıkan haberlere göre, Dead and Buried II ve Bogo’nun oyuncuları da benzer mesajlar aldı. Bu oyunlar için verilen destek de 15 Mart 2024 itibarıyla sonlandırılacak. Meta’dan gönderilen mesajların hiçbiri, söz konusu kararın neden alındığı konusunda somut bir bilgi barındırmıyor.

Fişi çekilecek oyunlardan biri olan Bogo için neden böyle bir kararın alındığını anlamak pek kolay değil. Zira çok oyunculu bir deneyim sunmayan Bogo’yu oynamak için çevrimiçi sunuculara bağlanmak da gerekmiyor. Yeni sanal gerçeklik başlıklarında oyunun desteklenmemesi yerine toptan bir kapatma kararının alınmasının ilginç olduğu söylenebilir.

20 dolar karşılığında satılan Dead and Buried II için herhangi bir para iadesinin yapılıp yapılmayacağı da belirsizliğini koruyor. Orijinal Dead and Buried oyunu, Oculus Touch kumandalarının büyük kısmı ve bazı başlıklarla ücretsiz olarak sunulmuştu. Bogo da ücretsiz olarak dağıtılmıştı.

Meta Oculus oyunlarının fişini neden çektiği konusunda sessizliğini koruyor

Meta Oculus’un sanal gerçeklik başlıklarında sunduğu oyunlar için neden böyle bir karar aldığı konusunda sessizliğini koruyor. Şirketin daha önce de benzer işler yapmış olmasının sanal gerçeklik başlığı sahiplerini rahatsız edecek bir alışkanlık olduğu söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER