Teknoloji

Meta Quest VR güncellemesi özelleştirme araçlarını geliştiriyor

meta quest vr

Meta Quest VR başlığı için hazırladığı en son güncellemede avatar oluşturma aracına yeni özelleştirme yetenekleri ekliyor. Güncellemeyle birlikte kullanıcılar saç ve kaş rengini cilt renklerine daha uygun şekilde ayarlayabilecek. Buna ek olarak, avatarlara makyaj ve yüz boyası da eklenebilecek. Böylelikle sanal gerçeklik kişiliğinin gerçek kişiliği daha iyi yansıtması sağlanacak.

Güncelleme henüz tüm kullanıcılara dağıtılmış değil. Ancak Meta tarafından paylaşılan ekran görüntüsü, güncellemenin fazlasıyla ihtiyaç duyulan iyileştirmeleri beraberinde getirdiğini gösteriyor. Örneğin, ekran görüntüsünde kişinin temel saç rengi ve vurguları için bir ton belirlemeye yönelik kaydırıcıların bulunduğu görülebiliyor. Yeni güncelleme kırmızlık ve yüz boyası gibi yeni makyaj seçeneklerini de beraberinde getiriyor.

Meta Quest VR için büyük duyurular yolda

Meta’nın son güncellemesi başka yenilikler de barındırıyor. Avustralya, Kanada, İzlanda, Yeni Zelanda, Güney Kore, İsviçre, Tayvan ve ABD’deki kullanıcılar, VR’de ve Quest mobil uygulamasında gönderdikleri resimli mesajları geri alabilecek. Beğenebileceğiniz uygulamaları öneren Keşfet akışının adı ise Horizon akışı olarak değiştiriliyor. Güncelleme notları, güncellemenin aynı zamanda Quest başlığında görülenlerin aynı anda iPhone’daki Quest mobil uygulamasına aktarma özelliğini ortadan kaldırdığını da gösteriyor.

Meta Quest VR başlığı için büyük duyurulara hazırlanıyor. Şirketin 27-28 Eylül tarihlerinde düzenleyeceği Connect etkinliğinde Quest 3’ün tanıtılması ve aynı zamanda yeni Horizon Worlds hakkındaki ilk bilgilerin paylaşılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER