Teknoloji

Meta’nın artırılmış ve sanal gerçeklik planlarında değişiklik

meta verified
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook’un çatı şirketi Meta, AR ve VR cihazları için bir işletim sistemi geliştirme konusundaki planlarını revize etmiş gibi görünüyor. The Information’ın haberine göre, şirket XROS adıyla anılan işletim sistemi için 300’den fazla kişinin çalıştığı ekibi dağıtma kararı aldı.

Ekibin deneyiminden şirketin diğer bölümlerinde faydalanılacağı belirtildi. Ekip üyelerinden bazılarının Aria isimli AR gözlük projesine kaydırıldığı, bir kısmının da Quest ekibine ya da el ile göz takibi gibi özellikler ve diğer makine algılama özellikleri üstüne çalışan XR Tech ekibine yönlendirileceği ifade edildi.

Meta’nın XROS üstündeki çalışmalarını dondurduğu ve Quest 2’de kullandığı Android tabanlı VROS platformunu iyileştirmeye yoğunlaştığına dair haberler geçtiğimiz ay gündeme gelmişti. Meta, o dönemde söz konusu iddiayı reddetmişti.

The Information’ın haberiyle ilgili olarak Meta’dan Engadget sitesine gönderilen açıklamada ise XROS’in durumuyla ilgili bir yalanlama veya doğrulama yapılmadı. Ancak açıklamada ekibin dağıtılmasına yönelik referanslar yer alıyor. Meta’nın işletim sistemi mühendislerini farklı AR ve VR ekiplerine kaydırarak geliştirme süreçlerini hızlandırabileceği belirtilirken, yüksek oranda özelleştirilmiş sistemlerin hazırlanmasının hâlâ önemli olduğu ifade edildi.

Bu karar sayesinde Meta yeni AR ve VR ürünlerini daha hızlı şekilde çıkarabilir. Ancak şirketin Android’e olan bağlılığını azaltma hedefini gerçekleştiremeyeceği de anlaşılıyor. İddialar doğruysa, Meta’nın XROS işletim sistemli başlıklarının sayısı artacaktır.

İLGİLİ HABERLER