Teknoloji

Nvidia CPU’yu aşırı şekilde tüketen sorunu düzeltti

nvidia gpu

Geçen hafta Nvidia’nın yeni RTX Video Süper Çözünürlük özelliğiyle kullanıma sunulan Nvidia sürücülerinin 531.18 sürümünü yükleyenler, Nvidia Container uygulamasının CPU’larını bir seferde yüzde 10’dan fazla etkilediğini fark etmişlerdir. Nvidia’nın en son GeForce sürücüleri, bazı PC oyuncuları için yüksek CPU kullanımına neden oluyor. Şirket, yaşanan sorunları düzeltmek için salı günü bir düzeltme sürücüsü yayınladı.

Yeni düzeltme sürücüleri (531.26), Nvidia Container’ın artık oturum açarken veya bir oyun kapatıldığında CPU’yu meşgul etmemesiyle birlikte sorunları düzeltiyor. Düzeltilmiş sürücüleri Nvidia’nın web sitesinden indirebilirsiniz.

Nvidia, bu yıl ikinci kez GeForce sürücüleriyle ilgili sorunlar için hızlı düzeltmeler yayınlamak zorunda kaldı. Geçen ay gelen bir Discord güncellemesi, bazı Nvidia grafik kartlarının performansını sınırlamıştı. GPU üreticisi ise, Discord açıkken GPU bellek saatlerinin tam hızda çalışmasını sağlamak için bir uygulama profili güncellemesi yayınlamak zorunda kalmıştı.

Her türlü soruna rağmen Nvidia’nın en yeni sürücüleri, eski bulanık YouTube videolarını da üst düzeye taşıyabiliyor. Yeni RTX Video Süper Çözünürlük özelliği, RTX 30 ve 40 serisi GPU’larda Chrome ve Edge internet tarayıcılarında kullanılabilir. Bu özellik, nesnelerin kenarlarını keskinleştirerek ve video bozulmalarını azaltarak videoyu iyileştirmek için tasarlanmış yeni bir yapay zeka yükseltme teknolojisidir. Ayrıca Microsoft da Edge internet tarayıcısına, düşük kaliteli videonun çözünürlüğünü artırmak için makine öğrenimini kullanan kendi Süper Video Çözünürlüğü (VSR) özelliğini bu hafta ekledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER