Teknoloji

Nvidia’nın en yeni GPU sürücüleri bulanık YouTube videolarını netleştirecek

nvidia gpu

Nvidia salı günü yeni GPU sürücü güncellemeleri yayınladı. Böylelikle RTX 30 ve 40 serisi kartlardaki eski bulanık web videolarının kalitesi yükseltilecek. RTX Video Super Resolution adlı teknoloji nesnelerin kenarlarını keskinleştirerek ve video bozulmalarını azaltarak bir tarayıcıdaki herhangi bir videoyu iyileştirebiliyor. Bu, Chrome veya Edge içinde çalışan yeni bir yapay zekâ (AI) tabanlı yükseltme teknolojisidir.

Nvidia, 144Hz’e kadar kare hızında ve 360p ila 1440p’ye kadar çözünürlükte olan videoları 4K çözünürlüğe kadar yükseltmeyi destekleyecektir. Bu etkileyici 4K yükseltme, daha önce yalnızca Nvidia’nın Shield TV’sinde mevcuttu. Ancak Chromium motorundaki son gelişmeler, Nvidia’nın bunu en yeni RTX 30 ve 40 serisi kartlarına getirmesine olanak sağladı.

Bu, herhangi bir web videosunda çalışabiliyor. Bu sayede Twitch’teki içeriği yükseltmek için veya hatta genellikle 4K içerik akışları için fazladan ödeme yapmanız gereken Netflix gibi akış uygulamalarını kullanmak için bunu kullanabilirsiniz. Bu tekniğin Shield TV’de zaten etkileyici olduğu göz önüne alındığında, eski ve bulanık YouTube videolarını iyileştirmek için uygulanabileceği birçok örnek göreceğiz.

Nvidia, oyunları ve videoları geliştirmek için yıllardır yapay zekâ tekniklerini kullanıyor ve en yaygın kullanılanı ise Derin Öğrenme Süper Örnekleme (DLSS) sistemi oluyor. Ayrıca Nvidia geçen yıl, oyunları monitörünüzün kaldırabileceğinden daha yüksek bir çözünürlükte işlemek ve görüntü kalitesini iyileştirmek için Derin Öğrenme Dinamik Süper Çözünürlük (DLDSR) tekniğini içeren bir sürücüyü de dağıtıma sunmuştu. Öte yandan şirket geçen ay, Nvidia Broadcast için yapay zekâyı kullanarak video görüşmeleri sırasında göz teması kuruyormuşsunuz gibi görünmesini sağlayan Göz Teması özelliğini de kullanıma açmıştı.

İLGİLİ HABERLER