Manşetler

Nubia Red Magic ile oyun telefonu yarışında yerini alıyor

nubia red magicZTE’nin alt markalarından birisi olan Nubia Red Magic ile son zamanlarda yavaş yavaş gelişen oyun odaklı akıllı telefon pazarındaki yerini aldı. Tasarımıyla dikkat çeken cihaz, oyun odaklı bir telefon olduğu mesajını da kısa süre içinde veriyor. Altıgen parmak izi tarayıcısı ve kamera bölümleri, kırmızı renkli havalandırma boşlukları ve LED şeridi, Red Magic’in hedef kitlesinde oyuncuların olduğunu oldukça net biçimde gösteriyor.

Ancak Red Magic’in içine bakıldığında, bileşenlerin bir oyun telefonundan beklenenlerin altında olduğu görülüyor. 6 inçlik ekran 2160 x 1080 piksel çözünürlük sunsa da, Razer Phone’un 120 Hz ekran yenileme oranına yaklaşamıyor. Qualcomm Snapdragon 845 yerine geçtiğimiz yıla ait Snapdragon 835’in tercih edilmesi de Red Magic’in dezavantajlı olduğu noktalardan biri olarak öne çıkıyor.

Qualcomm Snapdragon 835’e eşlik edecek kurulum konusunda kullanıcıların önüne iki seçenek sunuluyor. Potansiyel kullanıcılar 6 GB RAM ve 64 GB depolama alanı ya da 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanını tercih edebilecek. Akıllı telefonun arkasında yer alan 24 megapiksel çözünürlüklü kamerayı, öndeki 8 megapiksel çözünürlüklü kamera tamamlıyor. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 3800 mAh kapasiteli pil veriyor. Nubia, GameBoost adını taşıyan yazılımı ile oyunlarda telefonun performansının artırılabileceğine de dikkat çekiyor.

Geçtiğimiz yıl Razer Phone’un açtığı kapıdan kısa bir süre önce Xiaomi’nin de desteklediği Black Shark girmişti. Red Magic’in de katılmasıyla birlikte oyun pazarındaki rekabet biraz daha kızışacak gibi görünüyor. Bu rekabetin en önemli cephesi ise Çin olacağa benziyor. Çok oyuncuyla çevrimiçi olarak oynanan savaş oyunlarının Çin’deki popülaritesi, ülkeyi oyunlar için doğal bir pazar hâline getiriyor. Buna ek olarak, PUBG ve Fortnite gibi oyunların artan popülaritesi de önümüzdeki dönem için tüm dünyada oyun telefonlarının önünde potansiyel bir büyüme alanı olduğunu gösteriyor.

Nubia Red Magic, Çin’de 25 Nisan’da satışa sunulacak. 6 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanına sahip versiyon için 2499 yuan (1605 TL) ödemek gerekecek. 8 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanına sahip versiyonun fiyat etiketinde ise 2999 yuan (1928 TL) yazacak. Nubia oyun telefonunun satışı için Indiegogo üzerinden de bir kampanya gerçekleştirecek ve çeşitli avantajlar sunacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER