Teknoloji

Nokia X7 uluslararası pazara Nokia 8.1 ismiyle çıkabilir

nokia x7

HMD Global Nokia X6‘yı önce Çin’de tanıtmış, daha sonra uluslararası pazardan gelen yoğun ilgi üzerine telefonu Nokia 6.1 Plus ismiyle küresel ölçekte piyasaya sürmüştü. Aynı işlem Nokia X5 için de tekrarlanmıştı. Kısa süre önce tanıtılan Nokia X7 için de aynı reçetenin uygulanması beklense de, HMD Global bu sefer tarifte bir değişiklik yapabilir.

Yaygın beklenti X7’nin uluslararası açılımını Nokia 7.1 Plus adıyla yapması yönünde. Ancak iddialara göre, HMD Global’ın ürün şefi Juho Sarvikas, bu modelin uluslararası pazara Nokia 8.1 ismiyle açılmasına karar vardi.

Bu hamleyle birlikte Nokia 8 serisi, orta üst segment telefonlardan oluşan bir kadroya dönüşecek. Bu da, şirketin şubat ayında tanıtması beklenen Nokia 9 PureView için üst segmenti boşaltmış olacak. Buna ek olarak, Nokia 8.1’de Snapdragon 710‘un ve Nokia 7.1 Plus’ta da Snapdragon 636’nın bulunması sayesinde Nokia 7 Plus’ın yeni versiyonunun Snapdragon 670 işlemciyle gelmesinin önü açılacak. Kısacası Juho Sarvikas’ın ürün portföyünün tamamını etkileyen bir değişiklik planladığı rahatlıkla söylenebilir.

Nokia X7, Nokia 8.1 ismiyle kasım ayının sonu ya da aralık ayının başı itibarıyla uluslarası pazara açılacak. Nokia 7.1 Plus’ın tanıtımı içinse mevcut bilgiler şubat ayında gerçekleşecek MWC 2019’u işaret ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER