İncelemelerManşetler

Nokia Lumia 1520 İncelemesi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Büyük ekranlı telefonlar şimdiye kadar Android’in hakim olduğu bir alandı. HTC, Samsung, LG, Sony gibi şirketlerin büyüklükleri 5 ila 6.5 inç arasında değişen ekranlara sahip akıllı telefonlar çıkardığını gördük. Bu telefonlar belki taşınabilirlik açısından sorunlu olsa da, bazı kullanıcılar büyük ekranda her şeyi rahat şekilde görebilmeyi sevdi, sonuçta bu cihaz segmenti hatırı sayılır satış oranlarına ulaşmaya başladı.

nokia-lumia-1520-inceleme-00030

Geçtiğimiz yılın sonbaharına kadar en fazla 4.5 inç ekranlı cihazları gördüğümüz Windows Phone ekosistemi, nihayet o sıralar gelen son güncellemeyle birlikte 1080p ekran çözünürlüğüne nihayet kavuştu. Bu da daha büyük ve yüksek çözünürlüklü ekranlı telefonların kapısını açtı. Bu kapıdan ilk giren tabii ki Nokia oldu. Cihazlar ve servisler birimi çok yakında Microsoft çatısı altına girecek Nokia, Lumia 1520 ile birlikte hem kendi markasını taşıyan hem de Windows Phone ekosistemine ait ilk büyük ekranlı akıllı telefonu çıkardı. Bu telefonla ilgili detayları incelememizde bulabilirsiniz.

İnceleme Başlıkları:
DonanımYazılımPerformans ve BataryaKameraSonuç

Donanım

Nokia Lumia cihazlarının genel tasarım dilinin Lumia 1520’de de devam ettirildiğini görüyoruz. Polikarbondan yapılmış kasa Lumia 1520’de de karşımıza çıkıyor. Aslına bakarsanız, Lumia 1520’nin görünüşü Lumia 720’den çok da farklı sayılmaz, ayrıca arkada kameranın çıkıntılı yapısı da Lumia 925’ten ödünç alınmış gibi görünüyor.

nokia-lumia-1520-inceleme-00009

Lumia 1520’yi tek başına veya bir telefonla yan yana gördüğünüzde çok büyük gelebilir. Telefonu elinize aldığınızda da bu büyüklük hissi sürüyor, ancak Lumia 1520 nispeten ince tasarımı ve yuvarlatılmış kenarları sayesinde normale göre biraz daha kolay kullanılabiliyor. Ayrıca 6 inç ekranın kenardan kenara uzanan ince çerçeveli ön yüzü de ergonomiyi artıran unsurlar arasında yer alıyor. Tabii ki, bu kadar büyük ekrana sahip bir cihazı tek elle kullanmak o kadar kolay olmuyor, neyse ki Windows Phone’un büyük boyutlu kutucukları ve sanal klavye tuşları sayesinde olumsuzluk biraz olsun gideriliyor.

Lumia 1520’nin sarı, beyaz, siyah ve kırmızı renk seçenekleri bulunuyor. Elimizdeki mat beyaz polikarbon gövdeli telefon bir hayli çekici görünüyor. Mat yüzeyi sayesinde sürtünmesi daha fazla olan gövde elde kavramayı daha da kolaylaştırıyor. Tabii ki, beyaz rengin kiri gösterme ihtimali diğer renklere göre biraz daha yüksek, bunu da belirtmek gerekiyor.

nokia-lumia-1520-inceleme-00006

6 inç ekran 1920 x 1080 piksel çözünürlüğe sahip, ayrıca Nokia bu telefonun ekranında IPS LCD teknolojisine yer vermiş. Bu da yüksek görüş açılarının elde edilmesini sağlıyor. ClearBlack teknolojisi de telefon ekranının parlak güneş ışığı altında da iyi şekilde işlemesini sağlıyor. 367 ppi piksel yoğunluklu ekran sayesinde şimdiye kadar hiç görmediğimiz kadar net ve keskin bir Windows telefon deneyimi yaşama imkanı elde ediyoruz. Ekran renk ve parlaklık bakımından da kullanıcılara tatmin edici seviyeden fazlasını veriyor.

Ekran ön bölümün büyük bölümünü kaplıyor, ekranın altında üç adet Windows Phone navigasyon tuşu bulunuyor. Üstte de Nokia logosu, 1.2 megapiksel kamera ve ahize hoparlörü mevcut.

nokia-lumia-1520-inceleme-00019

Telefonun sol tarafından nano-SIM ve microSD kart yuvaları bulunuyor. Tepsi şeklinde tasarlanmış bu yuvaların çıkarılması için kutuya bir iğne de eklenmiş. Her iki tepsi yerine tam olarak otursa da, parmağınızla yokladığınızda hafif de olsa yerinden oynadığı dikkatimizi çekiyor. Aslında çok önemli bir sorun değil, ancak detaylara fazla takılan, cihazlarında yerinden oynayan parçaların bulunmasını sevmeyenler için bu dikkat çekici bir unsur oluyor.

Lumia 1520’nin sağ kenarında ses, güç ve kamera tuşları yukarıdan aşağı doğru sıralanıyor. Her bir tuşun yüksekliği ve derinliği düşük, bu da kullanım sırasında hafif de olsa sorun yaratıyor, özellikle güç butonunu elinizle yoklarken bulmanız biraz zor olabiliyor. Telefonun alt kenarında microUSB portu bulunuyor, mikrofon ise bunun hemen üstünde, ekran camının onu çevreleyen çerçeveyle buluştuğu noktada bir delik şeklinde yer alıyor. Üstte de 3.5 mm. kulaklık jakını görüyoruz.

nokia-lumia-1520-inceleme-00015

Arka tarafta 20 megapiksel kamera dikkat çeken ilk unsur oluyor. Bu kameranın hemen yanına çift LED flaş yerleştirilmiş. Kenara doğru ilerlemeye devam ettiğimizde beş adet deliğin sıralanmış olduğunu görüyoruz. Bu delikler Nokia’nın Rich Recording olarak adlandırdığı ortam sesinin detaylı biçimde kaydedilmesini sağlayan teknoloji için yerleştirilmiş mikrofonu oluşturuyor. 20 megapiksel kameranın solunda PureView ve ZEISS markaları, onların yanında da Nokia logosu dikkat çekiyor. Tüm bunların yatay eksende sıralanması Nokia Lumia 1520’nin de kameraya odaklanan bir telefon olduğuna yönelik bir işaret sayılabilir.

nokia-lumia-1520-inceleme-00014

Nokia Lumia 1520’nin hoparlörü de arka yüzle alt kenarın buluştuğu çizginin hemen üstünde bulunuyor. Hoparlörün yerleştirildiği nokta kavisli yüzeyin hemen başlangıcında yer aldığı için, telefon bir yüzeye konduğunda sesin çıkacak bir delik bulmasına fırsat verilmiş oluyor. Ayrıca yansıma sayesinde sesin şiddeti de biraz daha artırılıyor. Nokia Lumia 1520’nin hoparlörü küçük görünse de, verdiği sesin şiddeti normala göre yüksek. Bu da kullanıcılarını memnun edecektir.

Lumia 1520’nin polikarbon gövdesi diğer Lumia telefonları gibi yeteri kadar sağlam. Test sırasında telefonu yaklaşık 80 cm. yükseklikten yere, yüzüstü şekilde düşürdük. Ancak ne ekranda bir çatlama oldu, ne de polikarbon gövdede gözle ilk bakışta görülebilir herhangi bir çizik. Sadece ekran camıyla polikarbon gövdenin buluştuğu hatta yer alan lastik şeridin üstünde hafif bir aşınma meydana geldi. Ayrıca çok daha sonra, beyaz renkli gövdenin üstünde küçük ve çok detaylı bakıldığında görünen bir çiziğin bulunduğunu farkettik.

nokia-lumia-1520-inceleme-00011

Nokia Lumia 1520’nin 6 inç 1080p ekranı dışında önemli bir başka yeniliği de işlemcisi. İlk kez bir Windows telefonun dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 800 yongaset barındırdığını görüyoruz. 2.2 GHz dört Krait 400 CPU’lu yongaset aynı zamanda Adreno 330 GPU içeriyor. 2 GB RAM, 32 GB dahili hafıza ve 64 GB’ye kadar destekli microSD kart yuvası da Lumia 1520’nin donanım bileşenleri listesinde yer alıyor. Kablosuz bağlantı tarafında da 802.11a/b/g/n/ac Wi-Fi, Bluetooth 4.0, NFC, GPS, HSDPA 42.2 Mbps, HSUPA 5.76 Mbps ve LTE’yi görüyoruz. İvmeölçer, jiro, yakınlık sensörü ve pusula gibi modüller de Lumia 1520’nin gövdesinde mevcut.

Yazılım

Nokia Lumia 1520’nin 1080p ekranlı bir cihaz olarak gelmesinde Microsoft’un Windows Phone 8 GDR3 sürümünün büyük katkısı bulunuyor. Bu sürüm sayesinde Windows Phone 8 platformu 1080p ekran ve dört çekirdekli işlemci desteğine kavuşuyor. Nokia, bu güncellemeyi kendi eklentileriyle birleştirerek “Lumia Black” adı altında Lumia 1520 ve diğer Lumia Windows telefonlarına getirdi.

nokia-lumia-1520-inceleme-00005

Lumia 1520 ile birlikte kullanıcıları yepyeni bir başlangıç ekranı deneyimi bekliyor. Lumia 1020, 925, 920 gibi cihazlarda yer alan iki sütunlu kutucuk dizilimi yerine, artan ekran alanının yardımıyla üç sütunlu bir yerleşim görüyoruz. Çözünürlüğün yükselmesi şirketlerin iki türlü yaklaşımdan birini tercih etmelerine neden oluyor. Ya çözünürlüğü aynı tutup daha geniş ekran alanı açma yolu ya da görüntünün ölçeklenip büyütülmesiyle daha keskin grafiklerin elde edilmesi yolu tercih ediliyor.

Görünüşe göre Nokia Lumia 1520’de birinci yolu tercih etmiş. Sonuç olarak ekrana baktığınızda daha fazla bileşeni, daha küçük boyutlarla görüyorsunuz. Ekrana baktığınızda daha zengin bir görsel deneyim elde edildiğini göreceksiniz, bununla birlikte yanıp sönen birçok canlı kutucuk içeriği dikkatinizi de dağıtabilir. Bu arada Nokia yeni bir kutucuk sütunu eklese de, en yüksek kutucuk boyutunun genişliğini iki sütun genişliğiyle sınırlı tutmaya devam ediyor. Ekran alanı artsa da, uygulama menüsünde de herhangi bir değişikliğin yapılmadığını, eski tarz uygulama dizilişinin korunduğunu görüyoruz. Halbuki boşta kalan alan daha iyi şekilde değerlendirilebilirdi.

Nokia’nın Lumia Black güncellemesiyle birlikte gelen çeşitli artılar da Lumia 1520’nin kullanıcı deneyimini daha iyi hâle getiriyor. Ekran altındaki geri tuşuna basılı tutunca ulaşılan çoklu görev arayüzündeki her bir uygulama resminin köşesine eklenen çarpı butonu sayesinde son açılmış olan her bir uygulamayı kapatmak mümkün oluyor. Öte yandan Nokia’nın Göz Atma adını verdiği uygulama sayesinde bekleme ekranında saatin yanı sıra bildirimleri de görmek mümkün oluyor.

nokia-lumia-1520-inceleme-00023

Klasörler hem iOS hem de Android’de uygulama kısayollarının kategoriler altında toplanmasını ve daha düzenli bir dizilim elde edilmesini sağlıyor. Nokia da Klasörler adını verdiği uygulamayla Windows Phone başlangıç ekranında benzer bir düzeni yakalamayı mümkün kılıyor. Windows Phone Mağaza’dan ücretsiz indirilen bu uygulama içinden oluşturduğunuz klasörleri başlangıç ekranına sabitleyebilir, her bir kutucuğun içinde, o klasörde hangi uygulama kısayollarının yer aldığını görebilirsiniz.

nokia-lumia-1520-inceleme-00032

Windows Phone’un uygulama ekosistemi zenginliği noktasında iOS ve Android’in gerisinde kalması Nokia Lumia 1520’nin en büyük dezavantajlarından birini oluşturuyor. Ancak Windows Phone Mağaza’nın her geçen gün daha da zenginleştiğini, Lumia 1520’ye yükleyecek çok daha ilginç uygulamaya rastlanıldığını da belirtmek gerekiyor. Microsoft geçtiğimiz günlerde toplam uygulama sayısının 250 bine yaklaştığını söylemişti. Gerçekten de Instagram, Vine, vb. popüler uygulamaların Windows Phone ekosistemine giriş yaptığını gördük. Lumia 1520 kullanıcıları bu uygulamalardan yararlanabiliyor. Ayrıca “Nokia collection” başlığa altında da zengin seçenekler kullanıcıları bekliyor. Nokia’nın Here Haritalar ve bunun gibi uygulamaları da Nokia Lumia 1520’de yüklü olarak geliyor.

nokia-lumia-1520-inceleme-00031

Nokia Lumia 1520’de yüklü olarak gelen Nokia Storyteller uygulamasına bir başlık açmakta fayda var. Nokia’nın Lumia 1520’yi tanıtırken duyurduğu uygulamalardan biri olan Storyteller, Lumia 1520 ile çektiğiniz fotoğraf ve videolardan zaman ve mekana dayalı günlükler oluşturmanıza, bunları kategorilere bağlı olarak saklamanıza veya harita üstünde görüntülemenize olanak sağlıyor.

nokia-lumia-1520-inceleme-00029

Lumia 1520’nin 6 inç 1080p ekranı bu cihazı video izlemek için epey çekici hâle getiriyor. Müzik+Videolar uygulaması cihazın belleğine veya microSD kartına aktaracağınız video dosyalarını oynatıyor. Eğer altyazı destekli ve daha fazla formatı oynatabilen bir uygulama arıyorsanız, bunun için elinizi cebinize atmanız gerekebilir. Çünkü Windows Phone Mağaza’da Google Play’de olduğu kadar ücretsiz seçenek yok. Neyse ki, Windows Phone Mağaza’nın önce deneme imkanı sunan özelliği sayesinde video uygulamasının performansını para vermeden görme imkanına sahip oluyorsunuz. Snapdragon 800 işlemcisi sayesinde Nokia Lumia 1520 1080p çözünürlüklü videoları bile düzgün şekilde oynatıyor.

nokia-lumia-1520-inceleme-00025

Müzik tarafındaysa Müzik+Videolar uygulaması cihazın belleğine veya microSD kartına yüklediğiniz şarkıları oynatmak için işe yarıyor. Ayrıca MixRadio uygulaması da Nokia’nın sunduğu bir müzik dinleme seçeneği. MixRadio sayesinde beğenilerinize uygun şarkı listelerini internet üzerinden dinleyebilirsiniz. Ayrıca çevrim dışı dinleme özelliği sayesinde çalma listesini Lumia 1520’ye indirerek daha sonra dinleme imkanınız da bulunuyor. MixRadio’nun ücretsiz versiyonu bir saat içinde altı şarkı atlatmaya izin veriyor.

Performans ve Batarya

Qualcomm Snapdragon 800 geçen yılın ikinci yarısında çıkan üst sınıf Android telefonlarında gelen işlemci olarak dikkat çekmişti. LG G2, Sony Xperia Z1, Samsung Galaxy Note 3’ün LTE destekli versiyonu gibi cihazlarda Snapdragon 800 yer alıyordu. Windows Phone 8’in dört çekirdekli işlemci desteği kazanması sayesinde Nokia Lumia 1520 için de bu işlemcinin yolu açılmış oldu. 2.2 GHz hızında çalışan dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 800 yongaset, Adreno 320 GPU ve 2 GB RAM gibi bir donanım paketine sahip olan Nokia Lumia 1520 kağıt üstünde yüksek performans vadediyor.

nokia-lumia-1520-inceleme-00024

Pratikteki duruma baktığımızda Nokia Lumia 1520’nin yarattığı farkı anlamak ilk bakışta çok mümkün olmuyor. Çünkü henüz mevcut uygulamalar dört çekirdekli işlemcilerin gücünden tam anlamıyla yararlanacak şekilde optimize edilmiş değil. Daha önce incelediğimiz Lumia 920, 925, 1020 gibi Windows telefonlarındaki kullanıcı arayüzü akıcılığını Lumia 1520’de de görüyoruz. Biraz daha detaylı incelediğimizde Lumia 1520’nin geçişlerde ve uygulama açılışlarında daha seri olduğunu anlamak mümkün oluyor.

Benchmark testleriyse Lumia 1520’nin diğer Lumia cihazlarına nazaran farklılığını ortaya koyuyor. Çeşitli benchmark test sonuçları Lumia 1520’nin Lumia 920, 925 gibi çift çekirdekli işlemcili cihazların elde ettiği puanları ikiye katladığını gösteriyor. Ayrıca internet tarayıcı performansını ortaya koyan SunSpider benchmark testinde de Lumia 1520’nin Internet Explorer 10 internet tarayıcısı iPhone 5s’in internet tarayıcısına yakın bir sonuç elde ediyor. Gerçekten de internet tarayıcısı hem performans hem de büyük ve yüksek çözünürlüklü ekran sayesinde üstün bir internette gezinme deneyimi sunuyor.

nokia-lumia-1520-inceleme-00021

Oyun konusunda Windows Phone ekosistemi uygulamalara nazaran biraz daha zengin sayılır. Birçok popüler mobil oyun Windows Phone ekosisteminde bulunuyor. Dört çekirdekli Nokia Lumia 1520 de bunları oynatma konusunda bir hayli yeterli görünüyor. Test ettiğimiz Asphalt 8:Airborne akıcı grafikleri ve oyun süreciyle keyif yaşattı. Ancak çözünürlük bakımından oyun henüz iyileştirilmemiş, 1080p desteği getirilmemişti. 1080p ekranlı Windows telefonların yayılmasıyla birlikte oyunlar da daha yüksek çözünürlük desteğine kavuşacaktır.

Lumia 1520’nin sahip olduğu geniş yüzey alanı sayesinde gövdeye yüksek kapasiteli bir pil sığdırmayı başarabiliyor. 3400 mAh kapasiteli batarya 6 inç 1080p ekranın ihtiyaç duyacağı gücü karşılıyor. Bu batarya normal yoğunluklu bir kullanımda iki güne varan bir çalışma süresi sunuyor.

Kamera

Nokia Lumia 1520 kamera noktasında da ortalamanın üstünde özelliklere sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Nokia, Lumia 1020’deki 41 megapiksel sensörü ekleyememiş olsa da, Nokia Lumia 1520’ye, kalınlığı da fazla artırmadan 20 megapiksel çözünürlük desteği sunan, 1/2.5 inç sensör boyutlu ve f/2.4 diyafram açıklıklı bir sistem yerleştirmiş. Her ne kadar Lumia 1020’ninki kadar kaliteli ve yüksek düşük ışık ışık performanslı çekimler sunmasa da, Lumia 1020’nin kamerası da fena iş görmüyor.

nokia-lumia-1520-inceleme-00026

Lumia 1520’nin PureView teknolojili kamerası da kayıpsız zum, çekilen fotoğrafları kırpma, yeniden çerçevelendirme gibi Lumia 1020’de gördüğümüz özellikleri sunuyor. Öte yandan Lumia 1520 de çekilen fotoğrafların iki farklı versiyonunu kaydediyor. Bunlardan bir tanesi 5 megapiksellik, düşük çözünürlüklü kareler. Bunlar sosyal ağlarda paylaşım için, düşük dosya boyutlarıyla elverişlilik sağlıyor. Öte yandan fotoğrafın 4:3 veya 16:9 görüntü oranına sahip olmasına bağlı olarak 19 megapiksel veya 16 megapiksel çözünürlüklü kareleri de kaydetme imkanı sunuluyor. Tam çözünürlüklü fotoğraflar JPG veya RAW düzenleme amaçlı DNG formatında kaydedilebiliyor.

Fotoğraf ve video çekimi için Nokia Camera uygulaması kullanılıyor. Nokia Lumia 1020’den bildiğimiz bu uygulama otomatik çekim moduyla tüm ayarları kendisi görüp size sadece çekim tuşuna basma işini bırakırken, sunduğu manuel ayar seçenekleri sayesinde pozlama telafisi, beyaz dengesi, odak uzaklığı gibi parametreleri değiştirme ve isteğe göre kareler yakalama fırsatı veriyor. Akıllı sırama modu sayesinde hareketli nesneleri detayları eksiksiz biçimde çekme, çerçeve içinde istenmeyen hareketli nesneleri yok etme gibi imkanlar da sunuluyor. Ayrıca Nokia Camera uygulaması yüklü gelen veya Windows Phone Mağaza’dan yüklenebilen çeşitli lensleri de barındırıyor. Uygulama içinde yer alan Lensler bölümünden erişilen bu eklentiler sayesinde kameranın çekim seçeneklerini artırmak mümkün oluyor.

nokia-lumia-1520-inceleme-00027

Örneğin bu lensler içinde yer alan Refocus lensi, çekilen fotoğrafın odağını, çekim sonrasında bile olsa değiştirme fırsatı veriyor. Özellikle yakın çekimlerde Refocus lensinin farkı anlaşılıyor. Lumia 1520’yi birkaç saniyeliğine sabit tutarak çektiğiniz farklı odak uzaklıklı kareler yazılım yardımıyla birleştiriliyor. Ekranda istediğiniz noktaya ulaşarak odağı değiştirebilir, yakındaki veya uzaktaki bir noktaya odaklama yaparak aynı karenin farklı versiyonlarını kaydedebilirsiniz. Ayrıca Refocus resmin tümüne odaklanılmış versiyonu da oluşturma fırsatı veriyor.

nokia-lumia-1520-kamera-fotograflari-00001

Nokia Lumia 1520’nin düşük ışık performansı Lumia 1020 veya bazı üst sınıf akıllı telefonların gerisinde kalıyor, ancak dış mekan veya yeteri kadar aydınlatılmış iç mekan çekimlerinde tatmin edici sonuçların alındığını söyleyebiliriz. Makro çekimlerde ise Nokia Lumia 1520 beklediğinizden daha iyi sonuçlar veriyor. Çiçek, yemek fotoğraflarını çekme konusunda Lumia 1520 epey yardımcı olacaktır.

Lumia 1520 ile 30fps, 25fps veya 24fps hızlarında 1080p veya 720p video kaydı yapmak mümkün. Nokia’nın Rich Recording teknolojisi sayesinde ortam sesini detaylı şekilde çekime yansıtan Nokia Lumia 1520 optik görüntü sabitleme özelliği sayesinde durağan videolar elde etmeyi mümkün kılıyor. Öndeki kamera da 720p video kaydı yapabiliyor.

Sonuç

Nokia Lumia 1520 ile birlikte hem Windows Phone ekosistemi için yüksek çözünürlüklü ve büyük ekranlı cihazların yolu açılmış oldu. 2014 yılıyla birlikte piyasada daha fazla 1080p ekranlı Windows telefon görmeyi bekliyoruz. Nokia Lumia 1520 sayesinde 1080p ekranda Windows Phone 8’in nasıl bir deneyim sunduğunu görme fırsatı elde etmiş olduk. Ayrıca Lumia 1520, dört çekirdekli işlemcinin sağladıklarını WP8’de görmek açısından iş gördü.

nokia-lumia-1520-inceleme-00001

Lumia 1520 ile birlikte ilk kez gördüğümüz bol kutucuklu Başlangıç Ekranı deneyimi belki biraz fazla dikkat dağıtıcı gelebilir, ancak tek bir bakışta birçok şeyi bir arada görmek bakımından çekici ve yararlı sayılabilir. Üstelik Nokia, sunduğu Klasörler uygulaması sayesinde Başlangıç Ekranının daha da verimli hâle gelmesini mümkün kılıyor.

Diğer Nokia Lumia telefonları gibi, Lumia1520’nin de öne çıkan noktalarından bir tanesi kamerası oluyor. 20 megapiksel kameranın performansı mükemmel değil, ancak ortalamanın üstünde olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Üstelik Nokia’nın sunduğu kamera araçları sayesinde elde edilen fayda daha da artıyor.

Sonuç olarak Nokia Lumia 1020 büyük bir cihaz; tek elle kullanmak veya cepte rahat taşımak mümkün değil. Ancak Lumia tarzı tasarım sayesinde olumsuzluklar biraz olsun gideriliyor, ortaya biraz daha kullanması zevk verecek bir deneyim çıkıyor. Her ne kadar büyük ekranın cazip kıldığı multimedya içerik tüketiminde Nokia Lumia 1520 Android tabanlı seçeneklerden geri gibi görünse de; Office, Exchange gibi profesyonel uygulamaların kullanımında büyük ekranın avantajını sonuna kadar kullanıyor ve bu alanda Android tabanlı rakiplerinin önüne çıkıyor. Belki bir de Galaxy Note 3’te olduğu gibi kapasitif kalem ve bununla çalışan özel uygulamalar geliştirilseydi, Lumia 1520 profesyonellerin elinden düşmeyen bir cihaz olabilirdi. Kimbilir, belki gelecekte Microsoft veya diğer WP üreticilerinden böyle bir cihaz görürüz.

 

İLGİLİ HABERLER