Teknoloji

Nokia gizemli bir videoyla tanıtacağı ürününün işaretini verdi

Nokia’nın ABD birimi YouTube kanalı üzerinden gizemli bir Windows Phone tanıtımı paylaştı. Videoda “Gelen sesi duyuyor musunuz?” diye soruluyor, 15 saniye boyunca güçlü bir otomobil sesi kulaklara çalınıyor. En sonda da “Ne kaçırdığınızı (veya kaybettiğinizi) görün ve duyun” şeklinde bir mesaj verilerek Nokia ve Windows Phone logoları gösteriliyor.

nokialogo080212

Videoda bunun dışında herhangi bir ipucu yok, Nokia’nın ne tanıtmayı planladığı tam olarak anlaşılmıyor. Ancak Nokia’nın bu videoyu ABD birimin YouTube hesabında paylaşmış olması, duyurusu yapılacak ürün veya servisin dünya çapında sunulmayacağına bir işaret sayılabilir.

Söz konusu tanıtımın Nokia’nın ABD pazarına özel, bu ülkede faaliyet gösteren mobil operatör Verizon ile birlikte pazarlayacağı Lumia Icon cihazı için yayınlandığı tahmin ediliyor. Her ne kadar Nokia ve Verizon cephelerinden bu cihazın varlığına dair doğrulama gelmemiş olsa da, Nokia Lumia Icon’un 6 inç ekranlı Lumia 1520’nin daha küçük bir versiyonu olduğuna inanılıyor. 5 inç 1080p ekran, 20 megapiksel kamera ve 2.2 GHz dört çekirdekli işlemci gibi teknik özellikleri taşıyacağı tahmin ediliyor.

Bu arada Nokia’nın Treasure Tag adı verilen bir Bluetooth aksesuarı çıkarmaya hazırlandığı söyleniyor. Nokia’nın bir süredir test ettiği ve hatta onun için bir Windows Phone uygulaması da çıkardığı bu cihaz, Bluetooth 4.0 ve NFC teknolojilerini birleştirerek yakındaki cihazların telefon tarafından takip edilmesini sağlayacak.

Anahtar, çanta gibi aksesuarlara tutturulacak Treasure Tag donanımları NFC üzerinden Lumia Windows telefonlarıyla eşlenecek ve bu gibi eşyalar kayboldukları zaman daha rahat bulunabilecek. Bu nedenle YouTube videosunda geçen “görün ve duyun” sloganıyla Treasure Tag de işaret ediliyor olabilir; Nokia’nın Lumia Icon ile birlikte bu cihazı da tanıttığını görebiliriz.

İlgili >> YouTube

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER