Teknoloji

Nokia 8 Android 8.1 Oreo güncellemesini yakında alacak

nokia 8 android 8.1 oreoHMD Global, sürpriz bir açıklama yaparak hâli hazırda amiral gemisi olan telefonu Nokia 8’in Android 8.1 Oreo güncellemesini alacağını açıkladı. Nokia 8 Android 8.1 Oreo güncellemesi için ilk betayı da kullanıcılarına sunan şirket, bu süreçte kullanıcılardan gelen geri bildirimle hataları düzeltecek ve güncellemeye nihai şeklini verecek.

Android 8.1 Oreo güncellemesini şimdiden denemek isteyen Nokia 8 sahiplerinin öncelikli olarak HMD Global’ın Beta Labs programına katılması gerekiyor. Şirket, bu programa katılım konusunda bir kota uyguluyor gibi görünmüyor.

Nokia’nın amiral gemisi, Android 8.1 Oreo güncellemesi ile yeni özellikler de kazanacak. Bu özelliklerin ne olduğu konusunda şu an için somut bir bilgi verilmese de; HMD Global’ın “medya yüzü” olarak tanımlanabilecek ürün şefi Juho Sarvikas, beta sürümüyle birlikte telefonun yeni yetenekler kazanacağını belirtti.

Nokia 8 Android 8.1 Oreo güncellemesiyle yeni bir hamburger emojisine kavuşacak

Nokia 8 Android 8.1 Oreo güncellemesiyle birlikte Google’ın yeni hamburger emojisine de kavuşacak. Google’ın Android’de kullandığı hamburger emojisinde tercih ettiği malzeme dizilimi bir süre önce internet dünyasının geçici gündemlerinden biri olmuştu. Google CEO’su Sundar Pichai’nin bile dahil olduğu tartışma, Android 8.1’de sunulan yeni hamburger emojisiyle son bulmuştu. Juho Sarvikas da yaptığı açıklamada, eğlence amaçlı da olsa, güncellemenin yeniliklerinden birinin hamburger emojisi olduğunu ifade etti.

İLGİLİ HABERLER