Teknoloji

Nokia 5G telefonunu 19 Mart’taki etkinliğinde tanıtacak

nokia 5g
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia, 5G desteğine sahip ilk akıllı telefonunu 19 Mart’ta Londra’da düzenleyeceği etkinlikte tanıtacağını doğruladı. Ancak söz konusu doğrulamanın gerçekleşme şeklinin biraz farklı olduğu söylenebilir.

Nokia markalı akıllı telefonların üreticisi HMD Global, Nokia’nın yeni James Bond filmi No Time To Die’ın “resmi telefon ortağı” olduğunu duyurmak için bir basın açıklaması yayınladı. Söz konusu açıklamada şu ifade yer alıyor: “Filmde Ajan Nomi, Nokia’nın yeni telefon portföyünün yeteneklerinden yararlanıyor. Bu telefonlar arasında Nokia’nın 19 Mart’ta gözler önüne çıkaracağı ilk 5G telefonu da bulunuyor.”

Nokia’nın uygun fiyatlı bir 5G telefon çıkarmayı istediği uzun süredir biliniyor. Şirket bunun için Qualcomm ile yakın bir çalışma yürütüyor. HMD Global’ın ürün şefi Juho Sarvikas da 2019’un aralık ayında Qualcomm’un düzenlediği Snapdragon Summit’e katılmış ve konuyla ilgili bilgi vermişti.

Nokia’nın 5G telefonunun kalbinde entegre 5G modem taşıyan Qualcomm Snapdragon 765’in bulunma ihtimali oldukça yüksek görünüyor. Qualcomm, Snapdragon 765 ile üreticilerin orta segmentte konumlandırdıkları telefonlarda da 5G desteği sunmasının önünü açmıştı. Redmi K30 5G, Snapdragon 765 taşıyan cihazlar içinde resmiyet kazanan tek seçenek konumunda.

Nokia şimdiye kadar yeni cihazlarıyla ilgili sızıntıları engellemeyi başarsa da, James Bond ortaklığının duyurusu için hazırladığı reklam filminde henüz duyurulmamış bir cihazı gösteriyor. Reklam 8 Mart’ta yayınlanacak olsa da, reklamdan sızan kareler sayesinde yeni cihazı görmek mümkün oluyor. Cihazın tasarımı, akıllara daha önce “Nokia 5.2” ismiyle internete sızan akıllı telefonu getiriyor. Ancak arka kamera sisteminin biraz daha sıra dışı görünmesi, bu konuda kesin bir ifade kullanmayı zorlaştırıyor.

5G destekli Nokia telefonu ve diğer yeni cihazlar için 19 Mart’a kadar sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER