Teknoloji

Nokia 5 ve Nokia 6 Android 8.1 Oreo güncellemesini almaya başladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
nokia 5
Nokia 5

HMD Global, 2017’de piyasaya sürdüğü iki orta segment cihazı için Android 8.1 Oreo güncellemesini dağıtıma çıkardı. Nokia 5 ve Nokia 6, Android’in hâli hazırdaki en güncel versiyonuyla buluşmaya başladı.

Söz konusu telefonlar için de güncellemenin dağıtıma çıkmasıyla birlikte HMD Global’ın önünde tek durak olarak Nokia 2 kaldı. Finli üretici, Nokia 2’nin de Android 8.1 Oreo güncellemesini alacağını geçtiğimiz aralık ayında açıklamıştı. Nokia 6 ve 5 için Android 8.1 dağıtımı ilk etapta birkaç ülkede başlasa da, önümüzdeki günlerde dağıtımın kapsama alanının genişlemesi öngörülüyor.

Güncelleme boyutu Nokia 5 sahipleri için 860 MB olurken, Nokia 6’da boyut 930 MB’ye yükseliyor. HMD Global, Android 8.1 Oreo ile mart ayının Android güvenlik güncellemesini de dağıtıyor. Güncellemenin getirdikleri arasında ise şunlar öne çıkıyor: Pil tasarrufu sağlayan navigasyon butonları, yenilenmiş Güç Menüsü, yeni Ayarlar Menüsü ve Bluetooth ile bağlı aksesuarlarının pil yüzdesinin gösterilmesi.

Nokia 5 ve Nokia 6’nın Android P güncellemesini alıp almayacakları henüz bilinmiyor. HMD Global’ın Android güncellemeri konusundaki aktif tavrının kullanıcılar için umut verici olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER