Eğlence

Nintendo yeni Zelda, Mario ve Donkey Kong mobil oyunları hazırlıyor

nintendo e3 2023

Nintendo‘nun The Legend of Zelda‘nın mobil oyununu hazırladığına dair haberler, geçtiğimiz yıl gündeme gelmişti. O dönemden bugüne kadar bu iddiayı destekleyecek somut gelişmeler olmasa da, Nintendo cephesinden gelen son haberler bu beklentiyi bir kez daha kuvvetlendirecek gibi görünüyor.

Söz konusu haberler, Nintendo’nun sadece Zelda’yı değil, başka popüler oyunlarını da mobil cihaz sahipleriyle buluşturabileceğini gösteriyor. Destructoid sitesinde yer alan habere göre, şirket “Spirit Tracks” ve “Mario vs Donkey Kong” isimlerinin ticari haklarını aldı.

Nintendo’nun bu isimlerin ticari haklarını alması, bunların birer mobil oyuna dönüşeceği anlamına gelmiyor. Ancak başvuruda kullanım alanları olarak “video oyun ev konsolları için program, indirilebilir video oyun programı ve akıllı telefonlar için program” ibarelerinin bulunması, mobil oyun beklentisini kuvvetlendiriyor.

Son yıllarda popüler konsol oyunlarına eşlik eden mobil uygulamalar da yayınlanıyor. Dolayısıyla Nintendo’nun yaptığı başvurunun bu tarz bir uygulamayı işaret etmesi de ihtimaller arasında yer alıyor.

The Legend of Zelda serisinin oyunlarından biri olan Spirit Tracks, daha önce Nintendo DS‘te oyuncularla buluşmuştu. Yapbozların yeniden düzenlenmesi ekseninde şekillenen oyun, akıllı telefonlara oldukça uygun bir arayüze sahip.

Nintendo tarafından mobil cihazlara getirilmesi muhtemel bir diğer oyun olan Mario vs Donkey Kong‘un sunduğu oyun deneyiminin temelinde de yapbozlar bulunuyor. Bu da söz konusu oyunu da mobil cihazlara oldukça uygun hâle getiriyor. Mario 2016’nın sonunda yayınlanan Super Mario Run ile mobil cihaz ekosistemine giriş yapmış olsa da, Donkey Kong henüz bu kapıyı aralamış değil. Eğer bu iddia gerçeğe dönüşürse Donkey Kong da mobil cihazlarda boy gösteren Nintendo karakterleri arasına girmiş olacak.

İLGİLİ HABERLER