Teknoloji

Nintendo Wii U üretimini yakında sonlandıracağını doğruladı

nintendo wii u

nintendo wii uNintendo’nun Wii U konsolunun üretimini durduracağına dair iddialar kısa bir süre önce ortaya atılmıştı. Şirketten bu iddialara ilişkin resmi açıklama sonunda geldi. Nintendo, Japonca yayın yapan web sitesi aracılığıyla Wii U üretiminin yakında sona erdirileceğini duyurdu. Daha önce gündeme gelen haberlerin bazılarında üretimin bu yıl içinde sona ereceği belirtilmiş, ancak kimi kaynaklar da Nintendo Wii U üretiminin 2018’e kadar devam edeceğini öne sürmüştü.

Japon oyun devinin Wii U ile ilgili kararına pek şaşırmamak gerekiyor. Küresel çapta 14 milyondan az satan konsol, ticari açıdan Nintendo’nun en büyük hayal kırıklıklarından biri oldu. Wii U, çok sayıda orijinal oyunla desteklenmesine rağmen, 21 milyon satan GameCube’un bile arkasında kaldı.

Nintendo Wii U ile açılan yaraları Switch ile sarabilir

Wii U’nun başarısız olması, Nintendo için geleceğin karanlık olduğu anlamına gelmiyor. Şirket, NX kod adıyla geliştirdiği yeni nesil oyun konsolu Switch’i kısa bir süre önce görücüye çıkardı ve ilk etapta olumlu geri dönüşler aldı. Taşınabilir bir tablet olan Nintendo Switch, aynı zamanda televizyonlarla da çalışabiliyor. Şirket, Switch ile ilgili yeni detayları önümüzdeki ocak ayında açıklamayı planlıyor.

Minyatür oyun konsolu olarak tanımlanabilecek NES Classic Edition ise bugün itibarıyla yurt dışında satışa sunuluyor. 80’lerin en popüler oyunlarını oynama imkanı sunan bu özel konsol ile Nintendo, 2016’yı boş geçmemiş oluyor.

İLGİLİ HABERLER