Eğlence

Nintendo Wii U ve 3DS için dijital oyun satışını sonlandırıyor

nintendo wii u

Nintendo Wii U ve 3DS oyun konsollarının dijital mağazaları için yolun sonu göründü. Şirketin internet sitesindeki yeni bir destek sayfasında 2023’ün mart ayının sonları itibarıyla Wii U ve 3DS oyun konsollarının eShop oyun mağazalarının kapatılacağı belirtiliyor.

Bu da söz konusu tarihin ardından bahsi geçen konsollar için dijital ortamda oyun satın almanın mümkün olmayacağı anlamına geliyor. Mağazalardan demo indirmek veya indirme kodlarını mağazalar üzerinden kullanmak da mümkün olmayacak. Kapanma süreci önümüzdeki yılın mart ayından önce başlayacak olsa da, 23 Mayıs 2022’den itibaren eShop hesabına kredi kartıyla para aktarımı sonlandırılacak.

Perakendeciler Nintendo eShop kartlarının satışına stokları tükenene kadar devam edecek. Ancak 29 Ağustos 2022’den itibaren kartlarla bu hesaplara para aktarılamayacak. İndirme kodları ise 2023’ün mart ayının son günlerine kadar kullanılabilecek. Mağazaların kapatılmasının ardından sadece daha önce satın alınan içerikler indirilebilecek. Konsolların yazılım güncellemelerine de yine bu mağazalar üzerinden erişilecek.

Nintendo, bunun zaman içinde kullanımı azalan ürünlerin doğal yaşam döngüsünün bir parçası olduğunu belirtti. Nintendo 3DS üretimini 2020 itibarıyla sonlandırmıştı. 2017 çıkışlı Switch de kısa süre önce satış sayısı konusunda Nintendo Wii’yi sollamıştı.

Nintendo Wii U ve 3DS dijital oyun mağazalarını kapatarak eski konsolları için bazı klasik oyunları satın almanın tek yolunu ortadan kaldırıyor. Bu kararın Nintendo Switch Online aboneliklerini artırması sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER