Teknoloji

Nintendo Switch satışları Wii’yi solladı

nintendo switch pro qualcomm 4k
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony’nin 2021’in son üç ayındaki PS 5 satışları bileşen tedariğindeki sıkıntılar nedeniyle beklentileri karşılamazken; Nintendo, Switch satışlarıyla gülmeye devam ediyor. OLED Switch’in Nintendo’nın tanımıyla “iyi bir başlangıç” yapması, bu durumda etkili olmuş gibi görünüyor.

Nintendo’nun mali yılının üçüncü çeyreğine tekabül eden Ekim 2021-Aralık 2021 döneminde 10.67 milyon OLED Switch satıldı. Aynı dönemde Sony’nin sattığı PlayStation 5 sayısı 3.9 milyonda kalmıştı.

Toplam Switch satışları ise 103.54 milyona ulaştı. 2017’de çıkan konsol, böylelikle Nintendo Wii’yi sollamış oldu. Wii ömrünü 101.63 milyon satış sayısıyla tamamlamıştı.

Yine de, Nintendo için her şeyin kusursuz gittiğini söylemek mümkün değil. Switch satışları bir yıl önceye kıyasla yüzde 8 oranında azalmış durumda. Buna ek olarak, yıllık satış tahmini de 24 milyondan 23 milyona indirildi. İlk 9 aydaki satış geliri ise bir önceki yıla göre yüzde 6 oranında azaldı ve 11.52 milyar dolar oldu.

Yazılım tarafında ise Nintendo Switch’in çıkışından bu yana en iyi dönemi yaşadı. Pokemon oyunları Brilliant Diamond ve Shining Pearl 9 aylık süreçte toplam 13.97 milyon satış sayısına ulaştı. Mario Kart Deluxe 7.96 milyon, Mario Party Superstars 5.43 milyon, Animal Crossing: New Horizon ise 4.99 milyon sattı.

Nintendo Switch sahiplerini önümüzdeki dönemde de yeni oyunlar bekliyor. Bunlar arasında sayılan Pokemon Legends Arceus 28 Ocak’ta dağıtıma çıkmıştı. İngiltere’de iyi bir başlangıç yapan oyun, ilk hafta performansıyla Animal Crossing’i solladı. Kirby and the Forgotten Land de 25 Mart’ta oyuncularla buluşacak.

İLGİLİ HABERLER