Teknoloji

Nintendo Wii U üretimini 2018’de sonlandırabilir

nintendo wii u

nintendo wii uNintendo cephesinde tüm gözler şirketin yeni nesil oyun konsolu NX’e çevrilmiş durumda. Şirket, yeni nesil oyun konsolunu 2017’nin mart ayında piyasaya sürmeyi planladığını çeyrek sonuçlarıyla birlikte duyurmuştu. NX’in çıkış zamanına dair ilk işaretin verilmesi, akıllara mevcut oyun konsolu Nintendo Wii U ile ilgili bazı soruları da getirdi. Wii U’nun üretiminin ne zaman sonlandırılacağı da söz konusu sorular arasında yer alıyor.

Reuters’ın haberine göre, Nintendo Başkanı Tatsumi Kimishima, şirketin Wii U üretimini 2018’in mart ayı itibarıyla sonlandırabileceğini dile getirdi. Kimishima, şirketin Wii U üretimini 2016’dan itibaren sonlandıracağı iddiasını da yalanlamış oldu.

2012’de satışa sunulan Wii U’nun arzulanan performansı sergilemekten uzak kaldığı biliniyor. Dolayısıyla Nintendo, konsolun üretimini kısa vadede sonlandırsaydı bu karar da pek büyük bir sürpriz olarak nitelenemezdi. Çıkışından bu yana satılan Wii U sayısı 12.8 milyonda kaldı. Söz konusu rakam, Nintendo’nun diğer ev konsollarının ulaştığı satış rakamlarının oldukça gerisinde. Wii U’nun selefi Wii, piyasada bulunduğu tüm dönem içinde 101.6 milyon satış rakamına ulaşmıştı. Wii U öncesinde en az satan Nintendo konsolu konumunda olan GameCube ise 21.74 milyon satış rakamı yakalamıştı.

Nintendo’nun odak noktasını NX’e doğru kaydırması, 2016’da yayınlanacak Wii U oyunlarının sayısında düşüşü de beraberinde getiriyor. Yıl sonunda piyasaya sürülmesi beklenen yeni The Legend of Zelda oyununun çıkışı, Nintendo NX ile aynı döneme denk gelmesi için 2017’ye ertelenirken, 2016’da beklenen tek büyük Nintendo Wii U oyunu olarak Paper Mario: Color Splash göze çarpıyor. Nintendo’nun E3 2016 kapsamında düzenleyeceği etkinlikte büyük bir Wii U oyunu duyurması beklenmiyor.

İLGİLİ HABERLER