Teknoloji

Nintendo Wii U’nun üretimi sonlandırılıyor

nintendo wii u

nintendo wii uNintendo, uzun süre boyunca NX kod adıyla geliştirdiği yeni nesil oyun konsolu Switch’e dair ilk bilgileri geçtiğimiz haftalarda paylaşmıştı. Yeni konsolun görücüye çıkmasının ardından şirketin bekleneni veremeyen ürünü Wii U’nun akıbetinin ne olacağı merak edilmeye başlamıştı. Nintendo bu bekleyişi fazla uzatmadı ve Wii U’nun geleceğine ilişkin kararının açıkladı.

Sahipleri tarafından sıklıkla övülse de, Nintendo Wii U oyun konsolu pazarında hedeflenen başarıya ulaşamamıştı. Switch ile yeni bir dönemin kapılarını açmaya hazırlanan Nintendo, kendisine beklediklerini getirmeyen Wii U için daha fazla inat etmeyerek konsolun üretimini sonlandırma kararı aldı.

Nintendo Wii U sevkiyatları beklentinin çok altında kalmıştı

Wii U, Nintendo tarihindeki en büyük fiyaskolar arasında sayılıyor. Bu fiyaskonun mali boyutunun büyüklüğünü de unutmamak gerekiyor. Şirket, bu yılın eylül ayının sonuna kadar sadece 13.36 milyon Wii U sevkiyatı gerçekleştirebildi. Nintendo’nun fiyaskolarından biri olan GameCube bile, kısa ömrüne rağmen, 21 milyon satış rakamına ulaşmıştı.

Wii U’nun üretiminin sonlandırılması kötü bir gelişme olarak değerlendirilebilir. Ancak Nintendo’nun önünde geleceğe umutla bakmasını sağlayacak çok sayıda işaret bulunuyor. Yılın popüler oyunu Pokemon Go’ya verdiği destekle oyunun kazancından bir pay kapmayı başaran Nintendo’nun yeni nesil konsolu Switch’e gelen ilk yorumlar da şirketi mutlu edecek cinsten. Nintendo Switch ile ilgili yeni detayların ocak ayında paylaşılması planlanıyor. Konsol, mart ayında satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER