Teknoloji

Nintendo Switch’in fiyatı ve piyasaya çıkış tarihi 13 Ocakta açıklanacak

nintendo switchNintendo yeni nesil oyun konsolu Switch ile ilgili olarak 2016’nın geri kalanında yeni detaylar paylaşmayı planlamıyor. Ancak yeni bilgiler için 2017’nin gelişiyle birlikte fazla beklemeye gerek kalmayacak. Nintendo, daha önce NX kod adıyla geliştirdiği konsoluna dair ilk bilgileri geçtiğimiz hafta kamuoyuyla paylaşmıştı.

Şirket, 13 Ocakta anavatanı Japonya’nın başkenti Tokyo’da “Nintendo Switch Sunumu” adını taşıyan bir etkinlik düzenleyecek. Söz konusu etkinlik, internetten tüm dünyaya canlı olarak yayınlanacak. Bu etkinlikte yeni nesil oyun konsolunun fiyatının, piyasaya çıkış tarihinin ve yayınlanacak ilk oyunlarının listesinin açıklanacağı belirtildi.

Nintendo Switch için ABD ve Avrupa’da da etkinlikler düzenlenecek

Nintendo’nun son açıklanan finans raporunda Switch’in 2017’nin mart ayında küresel ölçekte satışa çıkmasının planlandığı bilgisi yer alıyor. Dolayısıyla şirketin önünde fazla uzun bir zamanın olmadığı söylenebilir. Tokyo sunumunun ardından ABD ve Avrupa’da da etkinlikler düzenlemeyi planlayan şirket, böylelikle potansiyel kullanıcıların Nintendo Switch ile piyasaya çıkışından önce temas kurmasını mümkün kılacak.

İLGİLİ HABERLER