Teknoloji

Nintendo Switch sayesinde kârını yüzde 505 oranında artırdı

Nintendo Switch satışları toplam Wii U satışlarını geride bıraktı

nintendo switchNintendo en yeni oyun konsolu Switch sayesinde adeta rönesans yaşıyor. Geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen ve son derece başarılı bir çıkış performansı sergileyen Switch için koyduğu hedefleri daha da yukarı çeken şirket, önümüzdeki dönem için de kendisine iddialı bir hedef belirledi. Nintendo Switch sayesinde bilançolarını da ciddi anlamda iyileştirmiş durumda.

Nintendo geçtiğimiz nisan ayında Switch için yıllık 10 milyonluk bir satış hedefi koymuştu. Ancak başarılı çıkış performansıyla bu hedef ekim ayında 14 milyona yükselmişti. Ocak ayında ise bir revizyon daha gerçekleştirilmiş ve hedef 15 milyona çekilmişti. 3 Mart 2018 itibarıyla satılan Switch sayısı 17.79 milyona ulaşırken,  Switch bir yıl içinde selefi Wii U’nun 5 yıllık satış performansını aşmayı başardı.

Nintendo geride kalan mali yılı 178 milyar yen (6.6 milyar TL) operasyon kârı ile tamamladı. Bu miktar, şirketin kârının bir önceki yıla göre yüzde 505 oranında arttığı anlamına geliyor. Nintendo’nun gelirleri ise yüzde 116’lık artışla 1.06 trilyon yene (39.3 milyar TL) ulaştı.

Oyun satışları konusunda da bilgi veren Nintendo, geride kalan mali yılda 10 milyon kopya Super Mario Odyssey sattığını açıkladı. 9 milyon Mario Kart 8 Deluxe kopyası satan şirket, 6 milyon Splatoon 2 kopyası sattı.

Nintendo Switch sayesinde geldiği noktanın verdiği güvenle önemli bir bayrak değişimi gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Şirketin başkanı ve CEO’su Tatsumi Kimishima, görevlerini yönetim kurulu üyesi Shuntaro Furukawa’ya devredecek.

İLGİLİ HABERLER