EğlenceTeknoloji

Nintendo Switch Online’a yeni NES ve SNES oyunları geliyor

nintendo switch online

Nintendo, Switch Online abonelik servisi için dört yeni oyun duyurdu. Switch Online sayesinde hem Switch oyunlarını internet üzerinden oynamak hem de bazı NES ve SNES oyunlarına ücretsiz olarak erişmek mümkün oluyor.

Mayıs ayında Switch Online’a bir NES ve üç tane de SNES oyunu eklendi. NES tarafındaki ekleme Tecmo imzalı mitsel macera oyunu Rygar olurken; SNES tarafındaki eklemeler arasında Natsume imzalı bilimkurgu oyunu Wild Guns ve Operation Logic Bomb bulunuyor.

Ancak yeni oyunlar arasında en çok Panel de Pon bulunuyor. Gunpei Yokoi tarafından tasarlanan popüler puzzle oyunu, SNES’in klasikleri arasına girmişti. Japonya dışında pek çok bölgede Tetris Attack adıyla yayınlanan oyunda, fantastik anime karakterleri Nintendo’nun Yoshi’s Island oyununda sunduğu karakterlerle değiştirilmişti.

Panel de Pon’un temel oyun deneyiminin Tetris ile pek benzeşmediğini belirtmek gerekiyor. Panel de Pon’un formülünü başka oyunlara da uygulayan Nintendo, ilk kez bu oyunu Japonya dışında da geniş kitlelere ulaştırıyor.

Dört oyun da 20 Mayıs itibarıyla Nintendo Switch Online’a eklenecek. Böylelikle servisteki toplam oyun sayısı 82’ye çıkacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER