Eğlence

Nintendo Switch’in çevrimiçi abonelik servisi önümüzdeki eylül ayında faaliyete geçecek

nintendo switch
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nintendo switchNintendo Switch için hazırladığı çevrimiçi abonelik servisini 2017’de faaliyete geçirmeyi planlansa da, evdeki hesap çarşıya uymamıştı. Japon oyun devi, sonunda servisinin faaliyete geçeceği tarih konusunda son açıklamasını yaptı. Şirket, çevrimiçi platformunun 2018’in eylül ayından itibaren hizmet vermeye başlayacağını duyurdu.

Söz konusu servisin PlayStation Network veya Xbox Live’a benzer bir yapıda işlemesi öngörülüyor. Servisin öncelikli özelliğinin ise çevrimiçi çok oyunculu oyun deneyimi olacağı söyleniyor. Platformun aylık abonelik ücretinin 3.99 dolar, yıllık abonelik ücretinin ise 19.99 dolar olması bekleniyor. Switch’in piyasaya çıkışından bu yana çevrimiçi çok oyunculu oyun deneyimi için bir ücret ödemek gerekmiyor. Ancak yeni servisin çıkışıyla birlikte bu durumun değişmesi planlanıyor.

Servisin oyunculara sunacağı tek şey çevrimiçi oyun deneyimi olmayacak. Nintendo’nun yeni platformunda oyunculara katalogundaki eski oyunlara da erişim imkanı sunması bekleniyor. Söz konusu oyunların liderlik tabloları ve çevrimiçi oyun deneyimi gibi unsurlarla yenilenmesi öngörülüyor. Şirket, servise dair daha fazla detayı önümüzdeki aylarda açıklamaya hazırlanıyor.

Nintendo Switch selefi Wii U’yu geçmeyi başardı

Nintendo Switch bir yıldan kısa bir süre önce satışa sunulmasına rağmen, rüştünü ispat etmeyi başardı. 14 milyon satış rakamını aşan Switch, Nintendo’nun beklentilerini karşılamayan Wii U’nun 5 yılda ulaştığı satış rakamını ilk yılını doldurmadan geride bıraktı. Bu ivmeyi korumayı amaçlayan Nintendo, hedefi doğrultusunda geliştirdiği Labo gibi projeleri duyurmaya devam ediyor.

İLGİLİ HABERLER