Teknoloji

Nintendo Switch satışları toplam Wii U satışlarını geride bıraktı

Nintendo Switch satışları toplam Wii U satışlarını geride bıraktı

nintendo switchNintendo Switch satışa sunulmasından sonra kısa bir süre içinde Wii U ile aynı akıbeti yaşamayacağının işaretini vermişti. Switch’in Nintendo adına tam bir hayal kırıklığı olan Wii U’yu satış rakamları konusunda geride bırakması fazla zaman almadı. Japon oyun devinin 2017’nin son çeyreğine ait finans raporu, Switch’in başarısını bir kez daha somut biçimde gözler önüne seriyor.

Nintendo, 2017’nin son üç aylık döneminde toplamda 7.23 milyon Switch sattı. Böylelikle konsolun toplam satış rakamı 14.86 milyon Wii U, raflarda olduğu yaklaşık 5 yıllık süre içinde 13.56 milyon satış rakamına ulaşabilmişti. Wii U’nun selefi Wii’nin 101.63 milyon satış rakamına ulaştığı göz önüne alınınca Wii U’nun Nintendo adına ne denli büyük bir hayal kırıklığı olduğu daha net anlaşılıyor.

Nintendo çeyrek sonuçlarını açıklarken oyunlarının satış rakamlarına ilişkin bilgiler de verdi. Ödüllü bir oyun olan Super Mario Odyssey, 9 aylık zaman dilimi içinde 9.07 milyon satış rakamına ulaştı. Daha önce Wii U’da oyuncularla buluşan Mario Kart 8 Deluxe, Switch versiyonuyla da 7.33 milyon satış rakamına ulaştı. Nintendo’dan yapılan açıklamaya göre, şirketin Switch için hazırladığı oyunlardan sekiz tanesi 1 milyon satış rakamını aşmayı başardı.

Nintendo Switch mevcut satış performansını koruyabilecek mi?

Nintendo Switch macerasının ilk 1 yıllık döneminde etkileyici bir performans sergilemeyi başardı. Switch’in bu başarıyı tekrarlayıp tekrarlayamayacağı merak ediliyor. Nintendo’nun elinde Switch’in satış grafiğini korumak için Bayonetta ve Kirby gibi oyunlar ve Labo isimli maket seti yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER