Teknoloji

Nintendo 3DS ailesinin üretimini sonlandırdı

nintendo 3ds

Nintendo, Switch’i piyasaya çıkarmasından üç yıl sonra 3DS ailesinin fişini çekme kararı aldı. Şirket, geçtiğimiz temmuz ayında pek çok bölgede Wii U ve 3DS’in e-shop’larını kapatmıştı. Nintendo sonunda 3DS’le tamamen vedalaşmaya karar verdi. The Verge sitesinde yer alan habere göre, 3DS’in Birleşik Krallık ve Japonya sayfalarında “3DS ailesinin üretimi sona ermiştir” şeklinde bir mesaj paylaştı.

Kullanıcılar 3DS, 3DS XL, 2DS ve 2DS XL konsolların ürün sayfalarını hâlâ görebiliyor. Ancak bu sayfaların hepsinde yukarıdaki mesaj kullanıcıları karşılıyor. Nintendo’nun ABD sitesinde ise 3DS sayfası tamamen kaldırılmış durumda. Yine de, sitedeki oyun mağazası içinde 3DS oyunlarını görmek hâlâ mümkün.

İlk 3DS 2011’de satışa sunulmuştu. 3DS XL 2012’de çıkmış ve her iki konsolun da yenilenmiş versiyonları 2014’te kullanıcılarla buluşmuştu. Nintendo 2013’te konsolun 3D’siz versiyonu olan 2DS’i çıkarmış, 2017’de de 2DS XL’i piyasaya sürmüştü.

Nintendo, 3DS’ten Switch’i çıkarır çıkarmaz vazgeçmek yerine doğru zamanı bekledi. Şirket, konsolun satışlarının azalmaya başlamasıyla birlikte 3DS ailesine veda etme kararı aldı.

Nintendo tarafından açıklanan son rakamlara göre, 31 Mart 2020’de sona eren mali yılda 3DS donanım satışları bir önceki yıla kıyasla yüzde 73 oranında düştü. Bu süreçte hem Switch hem de Switch Lite satışları koronavirüsün de etkisiyle arttı. Dolayısıyla Nintendo adına 3DS’e veda edip Switch’e odaklanmak mantıklı bir hamle olmuş gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER