Teknoloji

Realme 7i Snapdragon 662 işlemci ve 5000 mAh pille geliyor

realme 7i

Realme 7 ve 7 Pro’nun bulunduğu Realme 7 serisi bir süre önce duyurulmuştu. Bu seriye yeni bir üyenin daha katılması da fazla zaman almadı. Hakkındaki sızıntı ve paylaşımlar bir süredir devam eden Realme 7i de sonunda resmiyet kazandı.

Realme 7i’nin kalbinde Qualcomm Snapdragon 662 işlemci bulunuyor. 6.5 inç büyüklüğündeki ekran, HD+ çözünürlüğe sahip. Ekranın yenileme hızı ise 90Hz. Realme 7’de kenarda olan parmak izi tarayıcısı ise 7i’de arka panele taşınmış. 5000 mAh pil kapasitesi değişmezken, maksimum şarj hızı 30W’tan 18W’a iniyor.

Realme 7i’nin arkasında dörtlü bir kamera sistemi bulunuyor. Burada ana kamera görevini 64 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. 8 megapiksel ultra geniş açılı, 2 megapiksel monokrom kamera ve 2 megapiksel derinlik sensörü sistemi tamamlıyor. Telefonun önünde ise ekranın sol üst köşesindeki deliğe yerleştirilmiş 16 megapiksel kamera bulunuyor.

Realme 7i için Aurora Yeşili ve Kutup Mavisi olarak adlandırılan iki renk seçeneği sunuluyor. Akıllı telefon kutusundan Android 10 işletim sistemi ve Realme UI kullanıcı arayüzüyle çıkıyor. 8 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanından oluşan tek yapılandırma seçeneği bulunan telefon, Endonezya’da 18 Eylül’de satışa çıkacak. Telefonun diğer ülkelerdeki çıkış takvimi ise şu an için belirsiz.

İLGİLİ HABERLER