EğlenceTeknoloji

Nintendo Switch konsol ve oyun satışları patladı

nintendo switch

Nintendo için mali yılların ilk çeyrekleri genelde durağan geçer. Switch konsol satışları azalırken, bu dönemde çok az önemli oyun yayınlanır. Ancak 2020’nin nisan ve haziran ayları arasındaki periyotta işler olağan dışı şekilde ilerledi. Nintendo 30 Haziran 2020’de sona eren üç aylık dönemde 5.68 milyon Switch konsol sattı ve geçtiğimiz yılın aynı dönemindeki satışlarını ikiye katladı.

Satışlardaki patlamanın en önemli faktörlerinden biri olarak küresel koronavirüs salgını ve buna bağlı olarak oyun konsollarına talebin artması öne çıkıyor. Nintendo’nun çıkışından bu yana sattığı Switch sayısı ise 61.44 milyona ulaşmış durumda. İkonik NES’in toplam satış sayısının 470 bin arkasında olan Switch’in hedefinin 3DS ve 2DS ailesinin satışlarını geçmek olduğu söylenebilir.

Oyun cephesinde ise bu dönemin yıldızı Animal Crossing: New Horizons oldu. Switch’e özel olarak yayınlanan oyun, 10.63 milyon kopya sattı. Oyunun toplam satış rakamı 22.4 milyona ulaştı. The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Pokémon Sword and Shield, Super Mario Odyssey gibi oyunları geride bırakan Animal Crossing, şimdiye kadar en çok satan Switch oyunları listesinde ikinci sıraya yükseldi.

Animal Crossing’in başarısı sayesinde Nintendo’nun geride kalan çeyrekte sattığı oyun sayısı 50.43 milyona ulaştı. Şirket, bu alanda da bir önceki yılın aynı döneminden iki kat daha fazla oyun satmayı başardı.

Animal Crossing’in başarısı ve koronavirüs salgını, Nintendo Switch cephesinde yüzleri güldürmüş durumda. Şirket, önümüzdeki dönemde yayınlanacak oyunlarla da bu ivmeyi sürdürmeyi hedefliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER