Teknoloji

Sony’den PlayStation 5 stoklarıyla ilgili önemli açıklama

sony playstation 5

Sony, aksi yöndeki iddialara rağmen, PlayStation 5 stoklarının çıkış döneminde fazla sayıda olacağını belirtti. Sony Interactive CEO’su Jim Ryan’a göre, PS5’in çıkış dönemindeki stoğu PS4’ten yüksek olacak.

Ryan açıklamasında Sony’nin COVID-19 pandemisi nedeniyle arz ve talep konusunda net bir resim çizmekte zorlandığını da doğruladı. The Washington Post’a röportaj veren Ryan, “Arzdaki belirsizliğin yanı sıra ürünü satabileceğimiz pazarlar olacak mı? Mağazalar açık olacak mı? Daha önce böyle bir yıl görmemiştik.” şeklinde konuştu.

Ryan, PS5 için belirlenen fiyatlara da açıklık getirdi ve kararın bu yıl oldukça erken verildiğini dile getirdi. Ryan’ın bu sözleri, Sony’nin fiyatını Microsoft’un Xbox Series X fiyatına göre belirlediği iddiasına karşı bir yanıt olarak değerlendirilebilir.

Sony, PlayStation 5’in dijital versiyonunun ABD’deki satış fiyatını 399 dolar olarak açıklamıştı. Bu fiyat Microsoft’un disksiz Xbox Series S için belirlediği fiyattan 100 dolar daha yüksek. Kendi fiyat politikalarını savunan Ryan, “İnsanların aldıkları konsolun uzun yıllar boyunca güncel kalacağını bilmelerini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Ryan, Yahoo Japonya’ya yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullandı: “Fiyatı indirmek adına özellikleri düşürmek pek iyi sonuçlar vermemiştir. Bu konuda hem bizim hem de diğer şirketlerin tecrübeleri var.”

Sony, daha önce çıkan bir haberi yalanlamış ve PS5 üretiminde herhangi bir sorun olmayacağını belirtmişti. Ryan’ın açıklamaları da, kasım ayında konsol piyasaya sürüldüğünde konsolu bulmakta sıkıntı yaşanmayacağını düşündürüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER