Teknoloji

Essential Newton Mail e-posta uygulamasını yeniden canlandırdı

newton mail
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

2018’in eylül ayı itibarıyla faaliyetlerini durduran e-posta uygulaması Newton Mail, geçtiğimiz aralık ayında Essential tarafından satın alınmıştı. Essential, Google ve Microsoft gibi rakiplerine karşı direnmekte zorlanan Newton Mail’i bünyesine kattıktan kısa bir süre sonra yeniden faaliyete geçirdi.

Newton Mail’e kapanışından önce iOS, Android, Mac ve Windows üzerinden erişilebiliyordu. Bu da uygulamayı platformlar arasında çalışan sayılı seçeneklerden biri hâline getirmişti. Uygulamanın fiyatını değiştirmeyen Essential, kullanım bedeli olarak yine 49.99 dolar talep ediyor. Uygulamanın sahibi Essential olsa da, Essential Phone sahiplerine herhangi bir indirim sağlanmıyor.

Essential’ın Newton Mail’i satın alması sürpriz bir karar olarak değerlendirilmişti. Uygulamanın kurucusu Rohit Nadhani, uzun vadede büyüme ve kârlılık konusunda somut bir plan oluşturmayı başaramadıklarını belirtmişti. Newton Mail’in kapanmasına yol açan problemler hâlâ ortadan kalkmış değil.

Google’ın Gmail’i ve Microsoft’un Outlook’u hâlâ ücretsiz. İki teknoloji devi de e-posta uygulamalarına büyük kaynak ayırıyor. 2017’den bu yana yeni bir telefon çıkaramayan ve kısa süre önce bazı çalışanlarıyla yollarını ayıran Essential’ın kaynak ayırma konusunda yapabilecekleri de merak ediliyor.  Yine de, Newton Mail gibi yetenekli bir e-posta uygulamasının geri dönüşünün güzel bir haber olduğunu belirtmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER