Teknoloji

New York Başsavcılığı kripto para borsalarını mercek altına aldı

kripto para ingiltere dijital

new york bassavciligiABD’de hem Securities and Exchange Commission (SEC) hem de diğer düzenleyici merciler, kripto paralara yaklaşım için uygun yolları bulmaya çalışıyor. New York Başsavcılığı ise son hamlesiyle bu çalışmaları bir adım öteye taşımış gibi görünüyor. Başsavcı Eric T. Schneiderman, 13 sanal para borsasına gönderdiği mektupta tüm taraflardan işleyiş yapılarına ilişkin belirgin açıklamalar talep etti.

Schneiderman’ın makamı, aynı zamanda “Sanal Pazarlar Dürüstlük Girişimi” adını taşıyan yeni bir hareket başlattı. Yapılan açıklamada, söz konusu girişim şu sözlerle tanımlandı: “Bitcoin veya Ethereum gibi sanal veya kripto para birimlerinin ticareti için kullanılan platformların politika ve uygulamalarına yönelik bir gerçek bulma soruşturması.”

Birikimlerini kripto paralara yönlendirenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Schneiderman kripto para alanların işlemlerini gerçekleştirdikleri platformların şeffaflığı ve hesaplanabilirliği konusunda bilgi sahibi olma hakkının bulunduğuna inanıyor. Hırsızlık iddiaları, işlemlerin aniden kesilmesi, potansiyel borsa manipülasyonları ve para bozdurmaktaki zorluklar, başsavcılığı harekete geçiren temel faktörler olmuşa benziyor.

New York Başsavcılığı tarafından kripto para borsalarına gönderilen mektupta, uzun bir anket formu yer alıyor. Bu form sayesinde borsalar sahiplik ve yönetim, temel operasyon ve ücretler, özel işlem politikaları ve prosedürler, kesintiler ve işlem yasaklarıyla ilgili bilgiler gibi konular hakkında başsavcılığa rahatlıkla bilgi aktarılabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER