Eğlence

Netflix Rusya’daki hizmetlerini askıya aldı

netflix türkiye ücretleri

Netflix, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimi başlatmasının ardından, Rusya’daki servislerini askıya aldı. The Verge sitesinin haberine göre Netflix temsilcisi, “Sahadaki koşullar göz önüne alındığında, Rusya’daki hizmetimizi askıya almaya karar verdik.” dedi.

Geçen hafta Netflix, büyük yayıncıların NTV ve devlet destekli Channel One gibi 20 Rus propaganda kanalına ev sahipliği yapmasını gerektiren yeni bir Rus yasasına uymayacağını duyurmuştu. Daha sonra da Rusya’daki tüm yapımları ve satın almaları durdurduğunu açıklamıştı. Netflix o sırada dört Rus orijinali üzerinde çalışıyordu. Bloomberg’e göre, Netflix’in şu anda Rusya’da yaklaşık 1 milyon abonesi bulunuyor.

Netflix, Rusya ile bağlarını kesen tek büyük şirket değil. Disney, Warner Brothers, Paramount Pictures ve Sony gibi film endüstrisindeki diğer devlerin tümü, The Batman, Turning Red (Kırmızı) ve Sonic the Hedgehog 2 (Kirpi Sonic 2) gibi yeni filmlerini Rus sinemalarında yayınlamayı erteledi.

Microsoft, Google, Apple, Samsung gibi devler de bu ülkedeki satışlarını ve hizmet sunumlarını durduran teknoloji devleri arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER