Eğlence

Netflix Rusya’daki projelerini durdurdu

netflix izlenme sayısı

Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline yönelik tepkiler sürüyor. Bunların en yenisi Netflix’ten geldi. Variety’nin haberine göre, Netflix Rusya merkezli tüm projelerini durdurma kararı aldı. Şirketin Rusya’da yapım aşamasında olan dört projesi bulunuyordu. Bunlardan biri olan ve Dasha Zhuk tarafından yönetilen projenin çekimleri ise kadardan önce başlamıştı.

Deadline’ın haberine göre, Netflix’in henüz ismi belli olmayan dizi projesi tamamlanacak. Diğer iki projenin akıbeti ise belirsizliğini koruyor. Netflix’in Anna Karenina uyarlaması Anna K hakkındaki kararını ise henüz vermediği söyleniyor.

Netflix kısa süre önce Rusya’nın “Vitrina” isimli TV yasasına uymayacağını açıklamıştı. Söz konusu yasa, 100 binden fazla abonesi bulunan işitsel ve görsel platformların 20 devlet kanalına yer vermesini zorunlu kılıyor. Geçtiğimiz aralık ayında Rusya’da ilgili devlet kurumu tarafından yapılan açıklamada, Netflix’in bu yasaya uyması gerektiği belirtilmişti. Ancak yasa yürürlüğe girmeden, Netflix’ten yapılan açıklamada mevcut durum nedeniyle yasanın gerektirdiği değişikliğin gerçekleştirilmeyeceği belirtilmişti.

Tıpkı bu hamle gibi, Rusya merkezli prodüksiyonların durdurulması da Netflix için büyük bir fedakarlıktan ziyade sembolik bir jest olarak değerlendirilebilir. Şirket Rusya’da geçtiğimiz yıl itibarıyla yerelleştirilmiş bir çerçevede hizmet vermeye başlamıştı. Rusya’daki abone sayısı 1 milyonun altında olan şirketin ülkede bir çalışanı veya ofisi bulunmuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER